Redactia.ro
Home » Știri » Cui lasă Maria Ciobanu toată averea? Artista și-a făcut testamentul

Cui lasă Maria Ciobanu toată averea? Artista și-a făcut testamentul

Maria Ciobanu a strâns o avere colosală de-a lungul celor mai bine de 60 de ani de carieră artistică. Cu toate că s-a restras de pe scenă și este stabilită în America, îndrăgita doamnă a muzicii populare a avut grijă să facă un testament prin care și-a împărțit averea fiilor și nepoților.

Cum a împărțit Maria Ciobanu averea

Maria Ciobanu, în vârstă de 83 de ani, a acumulat o avere frumoasă de-a lungul vieții de artist. Marea cântăreața a făcut un testament în care a precizat cum revin fiecărui fiu și nepot bogățiile sale. Supranumită și ”Doamna de Fier” a muzicii populare, ea deține o avere de 2 milioane de euro, dar și trei vile în Capitală, câteva apartamente, terenuri și bijuterii de peste 100.000 euro.

Lui Ionuț Dolănescu, artista i-a lăsat locuința din America, în timp ce bijuteriile vor merge la surorile lui, Leontina și Camelia, cu condiția ca fetele să nu le vândă după decesul său.

“Dânsa a văzut multe la viața ei și știe că principalul motiv de ceartă între neamuri sunt banii. Chiar și între frați. Tocmai de aceea, ea a vrut ca totul să fie clar încă de pe acum. A stabilit cu fiecare dintre ei ce va primi. Ionut va rămâne cu vila din America, printre altele. Bijuteriile vor rămâne surorilor, Leontina și Camelia. Doamna Maria a pus condiție ca fetele să nu le vândă.”, au declarat câțiva apropiați pentru playtech.ro.

În ceea ce privește apartamentele,  Maria Ciobanu a decis să le împartă între nepoți, la fel ca și drepturile pentru piesele care au făcut furori de-a lungul anilor.

”Apartamentele le-a împărțit între nepoți. Drepturile pentru melodii se vor împărți în mod egal. Așa, toată lumea este mulțumită, iar dânsa are certitudinea că frații nu vor avea de la ce să se certe”, mai susțin apropiații pentru sursa citată.

Ce pensie are Maria Ciobanu

Cântăreața de muzică populară  locuiește în America de câțiva ani, astfel aceasta are și cetățenie americană, ceea ce înseamnă că beneficiază și de o pensie din partea statului american. Probabil, Maria Ciobanu primește din România o pensie ce nu depășește 1.200 de lei, în timp ce din partea statului american încesează o pensie de 1.000 de dolari.

Chiar dacă peste Ocean, Maria Ciobanu duce o viață mult mai bună și primește o pensie mult mai mare, artista se gândește să se întoarcă în țara sa natală.

„Mai stau în America un an, doi, cât o vrea Iisus. Anii trec şi îmbătrânim şi le-am spus, dacă se întâmplă să ne ia Dumnezeu zilele, să ne aducă în ţară, că nu vreau să mă înmormânteze acolo, vreau să mă înmormânteze în pământul meu”, mărturisea Maria Ciobanu.

Maria Ciobanu s-a născut pe 3 septembrie 1937, Roșiile, județul Vâlcea și este una dintre cele mai cunoscute interprete de folclor românesc. Repertoriul artistei cuprinde peste 600 de piese înregistrate pe discuri, la Radio și TV: „Lie, ciocârlie”, „Aurelu’ mamei…”, „Vântul de vară mă bate”, „Lângă poartă am un tei”, „Cei mai frumoși ani ai mei”, „Ce n-aș da să mai fiu mică”, „Roată, roată…” ș.a.m.d. A fost căsătorită cu Ion Dolănescu, împreună cu care are un fiu, Ionuț Dolănescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: