Redactia.ro
Home » Știri » Culoar pentru vacanță în Europa. Unde vor putea călători românii în această vară

Culoar pentru vacanță în Europa. Unde vor putea călători românii în această vară

vacanță

Românii ar putea adopta modelul țărilor baltice în privința călătoriilor. Ei ar putea beneficia de un culoar pentru vacanță în Europa, fără carantină, culoar pe care l-ar putea folosi atunci când vor să plece în concediul de vară.

Primele țări care au anunțat că discută o astfel de idee au fost Australia și Noua Zeelandă. Acestea au precizat că, în cazul în care schema se dovedește un succes sunt gata să le ofere tuturor soluția, drept pentru care să fie incluse și alte țări, precum Canada și țări din Asia. Ceva similar vor să facă și statele baltice – Letonia, Estonia și Lituania.

Alte state care depind foarte mult de turism – Grecia, Croația, Cipru, Israel – iau în calcul crearea unei zone comune pentru vacanță. În interiorul acestora, turiștii ar putea călători fără a fi carantinați ulterior.

Cine poate străbate acest culoar

Și România a luat în calcul o variantă de axă turistică regională, discutată deja la Palatul Cotroceni. „Acum trei zile când ne-am văzut cu președintele Iohannis exact asta i-am propus, noi credem că un culoar care vine din Germania și trece prin Austria, Ungaria și România este o chestiune de negociat.

Această bulă este de negociat, cum țările baltice s-au deschis între ele. Din sudul Germaniei, din Austria se ajunge destul de repede cu mașina în Transilvania.

Sunt țări care au gestionat bine criza medicală, toate, suntem și noi printre ele și acum va trebui să folosim acest lucru ca argument pentru a fi în primul pluton, pentru a ne alătura unor țări precum Germania, Austria și Ungaria”, a declarat antreprenorul Dragoș Anastasiu, potrivit Digi24.ro.

Acest culoar ar putea fi străbătut doar de cetățenii țărilor care au epidemia COVID-19 sub control.

Europa se pregătește să reia turismul

Turismul reprezintă peste 10% din PIB-ul Uniunii Europene şi circa 12% din locurile de muncă. UE este destinaţia lider la nivel mondial, cu peste 40% din piaţă şi 562 milioane de sosiri internaţionale, cu nouă ani consecutivi de creştere susţinută, conform Ministerului spaniol al Turismului.

Ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini, a încurajat italienii, dar şi turiştii străini, să-şi petreacă o vacanţă de vară în Italia. Ministrul elen al Turismului, Charis Theocharis, anunţa că Grecia se pregăteşte să-i întâmpine pe turiştii străini în iulie.

Ei ar putea veni condiționat: să aibă rezultat negativ la testul pentru coronavirus, înainte de a urca în avion. Spania încearcă orice pentru a-şi salva sezonul estival, pilonul economiei sale: distanţe de securitate pe plaje, teste la intrarea în hoteluri, restaurante reorganizate, etc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: