Redactia.ro
Home » Știri » Cum a dispărut unul dintre cei mai bogați germani. Detalii șocante au ieșit la iveală

Cum a dispărut unul dintre cei mai bogați germani. Detalii șocante au ieșit la iveală

GALERIE FOTO (3)Noi detalii despre disparitia celui mai bogat german

În urmă cu trei ani, co-proprietarul grupului Tengelmann, Karl-Erivan Haub, cunoscut drept cel mai bogat german, a dispărut fără urmă. De atunci se încearcă indentificarea acestuia, dar niciun semn. Între timp, presa germană scoate la iveală detalii uimitoare. În acest caz misterios sunt vizate persoane care se ocupă cu spionajul, dar și o amantă de origine rusă.

Cum a dispărut unul dintre cei mai bogați germani. Detalii șocante au ieșit la iveală

Co-proprietarul grupului Tengelmann, Karl-Erivan Haub, cunoscut ca fiind și cel mai bogat neamț, a dispărut fără urmă, în anul 2018. Acesta a ieșit să se antreneze pentru o cursă de schi și nu a mai fost văzut de atunci. S-a căutat săptămâni întregi trupul lui Karl, dar nici urmă de el. Acum, la trei ani de la dispariție, presa germană scoate noi detalii la iveală, despre acest caz. Sunt informații legate de spionaj și o amantă de origine rusă, informează știrileprotv.ro.

The lost billionaire :: Tengelmann's Karl-Erivan Haub lacks any trace - Teller Report

Mai exact, Karl-Erivan Haub a fost văzut ultima oară, într-un weekend din 7 aprilie 2018. Cel mai bogat om din Germania a ieșit pe frontiera elvețiano-italiană, ca să se antreneze pentru Patrula Ghețarului, care este o competiție tradițională în Germania. Mai mulți oameni l-au văzut în timpul antrenamentului cum cobora din funicular, iar mai apoi deloc.

S-a pornit în căutarea lui cu voluntari, câini polițiști, dar și elicoptere. Operațiunea a durat o săptămână, dar apoi  căutările au fost oprite, pe motiv că cel mai bogat neamț s-a prăbușit. Dar, fratele lui Karl-Erivan Haub, nu s-a lăsat înduplecat de acest lucru și a angajat detectivi particulari pentru a descoperi cum a dispărut, de fapt, Karl.

Există indicii potrivit cărora co-proprietarul grupului Tengelmann să nu fi suferit un accident montan, așa cum se speculează.

 ”La doar câteva zile după dispariţie, investigatori particulari au descoperit primele indicii că ar putea fi altceva decât un accident montan”, spune Liv von Boetticher, RTL Reporter.

Karl-Erivan Haub avea o amantă rusoaică

Detectivii au mai descoperit că șeful grupului Tengelmann avea o idilă cu Veronika E. din Sankt Petersbur, care ar fi fost amanta lui. Ea era de profesie agent rus și a fost ultima persoană pe care Karl a apelat-o.

 ”Angajaţii hotelului de unde familia coordona căutările au observat două persoane dubioase. Când le-au fost verificate paşapoartele, s-a constatat o legătură cu serviciile secrete ruseşti”, spune Liv von Boetticher, RTL Reporter.

Ce și-au dorit rușii de la afaceristul german

Este clar că dispariția afaceristului a avut un anume scop, mai spun jurnaliștii germani. Posibil ca acesta să vizeze afectarea imaginii companiei pe care o reprezenta Karl. Dacă se află că dispariția acestuia are legătură cu serviciile de spionaj rusești, atunci procesul pentru declararea morții lui ar putea fi amânat.

 ”Să faci rost de informaţii despre strategiile marilor corporaţii, dar posibil şi să influenţezi anumite evoluţii, dacă ai pârghii pentru a pune presiune pe cineva cu o asemenea poziţie influentă. Suspiciunea implicării unui serviciu secret poate determina tribunalul din Koln să amâne indefinit eliberarea unui certificat de deces pentru Karl-Erivan Haub, care nu a fost declarat mort în tot acest timp”, mai spune și Ulrich Reitz:

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: