Redactia.ro
Home » Știri » Cum a fost surprinsă o femeie care circula cu trenul, pe ruta Constanța – București. Imaginea a devenit virală

Cum a fost surprinsă o femeie care circula cu trenul, pe ruta Constanța – București. Imaginea a devenit virală

GALERIE FOTO (2) Doi copii de numai 10 ani au dispărut misterios de acasă. Micuții au fugit în secret din Capitală direct la mare

O femeie care circula cu trenul, pe ruta Constanța-București, a fost imortalizată într-o ipostază inedită, de unul dintre călători.

Cum a fost surprinsă o femeie care circula cu trenul, pe ruta Constanța – București. Imaginea a devenit virală

Masca de protecție este obligatorie la bordul trenurilor CFR Călători, atât pentru personalul propriu, cât și pentru călători, se arată pe site-ul cfrcalatori.ro. Însă, de la această regulă se abat tot mai mulți pasageri, care refuză să poarte masca sau aleg să o poarte în mod greșit. De exemplu, o femeie care circula cu trenul pe ruta Constanța-București a fost fotografiată purtând masca de protecție pe ochi, și nu ca aceasta să acopere gura și nasul, așa cum recomandă specialiștii, potrivit stirileprotv.ro.

„În baza legislației în vigoare privind măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, cât și HG Nr. 37/28.07.2020 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-Cov-2 la nivelul spațiilor/ activităților unde există un risc crescut de infectare, Comitetele Judetene/al Municipiului București pentru Situații de Urgență din unele județe și Municipiul București au emis Hotărâri prin care au stabilit obligativitatea purtării măștii de protecție în zonele de așteptare a mijloacelor de transport în comun (stații și/sau peroane CFR, etc.), care au intrat în vigoare de la data aducerii la cunoștință a publicului prin orice mijloc”, mai transmite CFR Călători.

Cum a fost surprinsă o femeie care circula cu trenul, pe ruta Constanța - București. Imaginea a devenit virală

Masca de protecție devine obligatorie pe stradă în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 6 la mie

Ministrul Sănătății și ministrul Afacerilor Interne au emis ordinul comun privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, în localitățile în care rata de infectare este mai mare de 6 la mie. Persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc sunt exceptate.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului Sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, scrie Digi24.

Conform documentului, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise. Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă. Documentul se va publica astăzi în Monitorul Oficial al României.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: