Redactia.ro
Home » Știri » Cum a reacționat Digi24 după ce jurnalista Cristina Cileacu a fost acuzată că a înscenat o scenă de război în Israel? Imaginile care au făcut înconjurul internetului VIDEO

Cum a reacționat Digi24 după ce jurnalista Cristina Cileacu a fost acuzată că a înscenat o scenă de război în Israel? Imaginile care au făcut înconjurul internetului VIDEO

Iată cum a reacționat Digi24 după ce jurnalista Cristina Cileacu a fost acuzată că a înscenat o scenă de război în Israel! Imaginile care au făcut înconjurul internetului.

 Imaginile care au făcut înconjurul internetului

Recent, internauții au fost martorii unei situații care la prima vedere părea trucată, în urma unei transmisiuni realizate de jurnalista Digi24, Cristina Cileacu, din zona de conflict din Israel. Transmisiunea a devenit virală pe platformele de socializare, iar astăzi postul TV a furnizat o reacție oficială privind acuzațiile formulate de internauți.

În materialul video viral, difuzat de postul TV într-o zi de duminică la prânz, jurnalista apărea întinsă la pământ, cu fața în jos, lângă o mașină, în timp ce pe fundalul transmisiunii se auzeau bombardamentele din Israel.

Un aspect ce a atras atenția publicului a fost prezența a două persoane care, aparent nepăsătoare, se plimbau cu bicicletele în aceeași zonă în care se afla jurnalista, aceasta protejându-se de atacurile lansate de gruparea Hamas.

Imediat după ce secvența video a fost făcută publică, au început să apară acuzații potrivit cărora jurnalista ar fi înscenat întregul episod. Chiar și fostul premier, Victor Ponta, actualmente consilier al liderului Marcel Ciolacu, a fost printre cei care au pus sub semnul întrebării autenticitatea momentului. El a declarat pe rețelele de socializare:

„Când am citit știrea, m-am așezat și eu la pământ în casa mea și am urmărit filmulețul de la Digi24! Credeți că cei care se plimbau nestingheriți în spatele reporteriței sunt membri ai Hamas?”

@ovipau Adevaratele știri sunt regizate , @cristina Cileacu Asta nu mai știu ce să facă , se trântesc pe jos când ali în spatele ei se plimbă , alți doi merg pe bicic, dar ea s-a aruncat pe jos 😂😂😂 cat de penibil poți să fii ?? #digi24 #cristinacileacu #fakenews ♬ sunet original – ovipau

Vedeți și videoclipul complet, netrunchiat!

Videoclipul complet

Iată videoclipul, netrunchiat!

Reacția  jurnalistei

Jurnalista Cristina Cileacu a intervenit imediat pentru a-și susține poziția:

„Am prins un atac când transmiteam live şi am făcut ce se face: ne-am pus la pământ”, a scris Cristina Cileacu, pe Facebook.

„Dl ăsta a ţinut neapărat să ne considere penibili. Îl pot anunţa ce mai zboară spre Israel, m-ar interesa ce ar face când aude alarme şi bombe simultan.

Dar nu se face, sunt un om cu capul pe umeri şi n-as dori răul cuiva vreodată.

Pentru imagini complete, cu alarme şi bombe incluse, uitaţi-vă la ştirile Digi24. Restul este bla bla de expert în obscuritate şi tupeu”, a scris Cileacu într-o postare, ca răspuns la comentariile de pe net.

Cum a reacționat Digi24 după ce jurnalista Cristina Cileacu a fost acuzată că a înscenat o scenă de război în Israel

Luni, postul de televiziune Digi24 a emis o declarație oficială pe site-ul său, abordând criticile adresate jurnalistei Cristina Cileacu. Iată în întregime conținutul declarației:

„Nu e niciun secret că drame precum cele generate de un conflict ne schimbă comportamentul în moduri pe care nici nu le putem bănui. Iar natura umană se adapteaza în ideea de a supraviețui. Astfel, cei care trăiesc zi de zi sub bombardamente ajung să considere alarmele ca parte din cotidian și își creează ierarhizări proprii ale nivelului de pericol. Pentru cineva care aude câteva alarme pe zi, frica se instalează doar atunci când o rachetă cade în imediata apropiere.

O altă reacție des întâlnită la cei care trăiesc o lungă perioadă de timp sub amenințarea constantă a morții este să o înfrunte, să se poarte ca și cum amenințarea nu ar fi reală. În astfel de situații ca cele de mai sus oamenii dau senzația că se poartă ca și cum viața decurge normal.

Doar că pericolul există, e cât se poate de real, iar instrucțiunile autorităților sunt extrem de importante. Nerespectarea lor duce la creșterea numărului de răniți, multiplicarea cazurilor în care sunt necesare intervenții medicale și poate cauza sufocarea unui sistem de medicină de urgență.

Autoritățile sunt obligate să alerteze populația, iar oamenii trebuie să ia măsurile de manual.

În Israel există un protocol potrivit căruia fiecare alarmă aeriană trebuie luată în considerare ca un fapt real, iar în funcție de locul în care te afli trebuie să iei măsuri într-un anumit număr de secunde. Dacă ești în câmp deschis trebuie să te întinzi la pământ. Este ceea ce au făcut colegii noștri surprinși de o astfel de alarmă. Este ceea ce au făcut jurnaliștii de la toate stațiile de televiziune din lume prezenți acolo, este ceea ce au făcut membrii unor delegații oficiale.

Gradul uriaș de expunere pe care îl oferă acest tip de relatări vine cu o răspundere proporțională față de public. Ca jurnalist, pe de-o parte gestionezi un volum mare de informații extrem de sensibile, pe de altă parte poți fi adesea perceput ca un reper, iar comportamentul tău poate constitui un model pentru alții. De aceea, le mulțumim colegilor noștri și pentru responsabilitatea cu care își fac meseria.

Postul Digi24 apreciază în mod deosebit munca jurnaliștilor săi, oriunde această muncă are loc, fie că e pe teren, în spatele calculatorului sau sub o ,,ploaie de rachete”. Digi24 susține corectitudinea și libertatea de expresie editorială, în orice formă de expresie civilizată. Într-o țară normală, foștii politicieni și consilierii celor actuali înțeleg acești termeni și nu își permit să catalogheze drept “foci și pelicani” telespectatorii unei televiziuni. Într-o țară normală, foștii politicieni și consilierii celor actuali au decența de a-și controla limbajul public. Respectăm dreptul la opinie al oricui, dar respingem orice ingerință a unor politicieni vremelnici legată de modul în care ne facem meseria”.

Sursa foto: Click

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: