Redactia.ro
Home » Știri » Cum a reacţionat NATO după ce o dronă rusească a căzut în România. Americanii, îngrijoraţi!

Cum a reacţionat NATO după ce o dronă rusească a căzut în România. Americanii, îngrijoraţi!

Autorităţile de la Bucureşti au informat NATO despre faptul că a găsit pe teritoriul său resturi de la o posibilă dronă în cadrul reuniunii de miercuri a Consiliului Nord-Atlantic, iar aliaţii şi-au exprimat o puternică solidaritate cu România, transmite purtătorul de cuvânt al NATO.

„Autorităţile române au confirmat că resturi, posibil de la o dronă, au fost găsite pe teritoriul României, în apropierea graniţei cu Ucraina. Autorităţile române investighează incidentul”, conform declaraţiei purtătorului de cuvânt.

Aliaţii, solidari cu România

România a informat aliaţii NATO despre acest incident în cadrul reuniunii de astăzi a Consiliului Nord-Atlantic, iar aliaţii şi-au exprimat o puternică solidaritate cu România.

Începând de anul trecut, ca răspuns la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, NATO şi-a sporit semnificativ prezenţa în regiunea Mării Negre”, a mai zis Dylan White.

„Continuăm să monitorizăm îndeaproape situaţia şi rămânem în contact strâns cu aliatul nostru, România”, transmite NATO în finalul declaraţiei.

Iohannis a solicitat o investigaţie

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, referindu-se la bucățile de drone care au fost găsit pe teritoriul României, că a solicitat „o investigație de urgență și profesionistă”. Șeful statului a adăugat că „dacă se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă”.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a recunoscut, miercuri, că bucăţi dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României. Resturile sunt acum analizate de autorități pentru a verifica dacă este vorba de o dronă rusească. Cu o zi în urmă, oficialii de la București negau că vreo dronă trimisă de ruși împotriva porturilor ucrainene de la Dunăre ar fi căzut pe teritoriul României.

Președintele României a venit cu noi precizări legate de urmele de dronă găsite pe teritoriul României, explicând faptul că ambasadorul României la NATO a informat Aliații despre evoluția situației din România.

În situația de război la graniță avem o situație fluidă. Azi avem altă stuație decât ieri. Asta este. Toată comunicarea noastră a fost făcută cu bună credință și în baza dovezilor.

Nu putem să facem declarații în baza unor supoziții. MApN m-a informat – și sunt convins că de bună credință – că nu există astfel de piese (de dronă rusesă – n.red.), și asta a fost comunicarea făcută public.

Între timp, situația s-a schimbat, au apărut astfel de piese, am dispus verificări profesioniste”, a spus miercuri Iohannis, referitor la schimbarea situației privind drona căzută pe teritoriul României.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: