Redactia.ro
Home » Știri » Cum afli online ce sumă ai de plătit la taxe și impozite în 2021

Cum afli online ce sumă ai de plătit la taxe și impozite în 2021

Taxe și impozite în 2021

Taxele și impozitele se pot plăti acum online, astfel că nu mai este nevoie să stai la coadă pentru a plăti dările către stat.

Cum poți plăti taxele și impozitele online, în 2021

Poți uita de statul la coadă în 2021! De acum, poți să plătești totul online, inclusiv taxele și impozitele. Tot ce trebuie să faci este să verifici dacă instituția la care ai de făcut o plată este înscrisă pe Ghișeul.ro, unde se fac toate plățile online ale cetățenilor.

Desigur că încă se pot face și plățile fizice, iar unele cazuri acestea sunt singura variantă care există. Totuși, acum există platforma Ghișeul.ro, unde se pot face plăți online, fără comision. Tot pe ghișeul.ro puteți afla cât aveți de plată.

„Plata taxelor și impozitelor se poate realiza la ghișeele administrațiilor financiare sau la casieriile direcțiilor de impozite și taxe locale. Unele dintre aceste impozite și taxe se pot plăti și online, cu card bancar (în cazul primăriilor care au implementat un sistem de plata online), prin ordin de plata, prin Internet Banking​ sau prin „​​Sistemul Național Electronic de Plata Online cu Cardul Bancar”, la adresa www.ghișeul.ro”, arată autoritățile.

​„De asemenea, ​în cazul unor direcții de impozite și taxe locale, există posibilitatea plății​​ și la Oficiile Poștale,​​ la Oficiile CEC sau ​la oficiile altor bănci comerciale. ​Detalii în legătură cu lista completă a posibilităților de plata se regăsesc pe site-urile administrațiilor financiare, respectiv ale direcțiilor de impozite și taxe locale”, au anunțat autoritățile.

Cum poți să faci cont ca să plătești taxele online

Sunt câțiva pași simpli pe care îi ai de făcut pentru a putea plăti online toate taxele și impozitele către stat. Ai la dispoziție două metode diferite, după cum se arată pe site-ul ghișeul.ro.

Astfel, puteți solicita la primăria de care aparțineți să vă facă un cont, urmând pașii aceștia:

„Primăria unde aveți obligații de plată vă poate genera datele de logare în urmă unei solicitării făcute de dvs în acest sens. Puteți solitica date de acces (utilizator și parolă) de la instituția publică la care aveți obligații de plată, dacă instituţia este înregistrată în sistem şi este activă pentru plata cu autentificare. Datele de contact ale Instituţiei publice le puteţi accesa prin „click” pe denumirea instituţiei în Secţiunea Instituţii înrolate”, se arată pe site.

Cont online pentru plata taxelor și impozitelor 2021

Desigur că puteți face un cont online, care va fi activat prin câțiva pași simpli.

„Metodă online de obținere a datelor de logare. Accesați secțiunea “SOLICITĂ DATE DE ACCES” de pe prima pagină ghișeul.ro și parcurgeți etapele: “Verificare CNP”- “Validare card”- “Trimitere e-mail cu datele de logare”

* În cazul în care deţineţi bunuri mobile sau imobile în mai multe localităţi, oricare dintre acestea vă poate pune la dispoziţie datele de acces în Ghişeul.ro

* Odată eliberate datele de acces de către o instituţie publică nu mai puteţi apela la o altă instituţie publică pentru o nouă eliberare”, mai arată ghișeul.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: