Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată cea mai scumpă geacă din lume și cine a purtat-o! A costat o avere

Cum arată cea mai scumpă geacă din lume și cine a purtat-o! A costat o avere

GALERIE FOTO (5)

Dacă te-ai întrebat vreaodată care este cea mai scumpă geacă din lume și cât costă ea, ei bine, acum este momentul să afli. Vei fi surprins de prețul exorbitant!

Cum arată cea mai scumpă geacă din lume și cine a purtat-o

Este cea mai scumpă geacă din lume, însă nu este cu nimic diferită de o geacă normală din piele. Ce o face de fapt importantă și neprețuită este cine a purtat această geacă și mai ales pentru ce a fost îmbrăcată.

Geaca a fost purtată de Han Solo, personajul interpretat de Harrison Ford în filmul din seria „Războiul Stelelor: Imperiul contra-atacă”. Haina a fost scoasă la licitaţie pentru prețul de 1,12 milioane de dolari.
Licitația unde a fost listată celebra geacă a fost organizată la Londra, Marea Britanie. Deşi a fost cel mai scump obiect scos la vânzare, în cadrul aceleiaşi licitaţii s-au mai vândut: biletul de adio al lui Rose din „Titanic”, hoverboard-ul lui Marty McFly din „Înapoi în viitor 2” şi biciul lui Indiana Jones. Biciul Fedora mânuit de Harrison Ford în Indiana Jones care s-a vândut cu 350.000 de dolari şi este o piesă rarisimă.

Alături de geacă s-au mai vândut 600 de căşti albe, purtate de figuranţii care i-au interpretat pe soldaţii Imperiului. Costumul purtat de Johnny Depp în „Edward Scissorhands” (1990) s-a pus la licitație cu 90.000 de dolari.

Cum arată cea mai scumpă geacă din lume și cine a purtat-o! A costat o avere

De ce a fost atât de important personajul Han Solo

Han Solo este un personaj fictiv din prima trilogie Războiul Stelelor. Este interpretat de Harrison Ford, iar activitatea pe care o practica este aceea de contrabandist, conducând o navă spațială (Millennium Falcon) alături de Chewbacca, copilotul său Wookiee.

Inițial se oferă să-l ajute pe Luke Skywalker contra unei sume de bani, dar sfârșește prin a deveni prieten cu acesta. Este îndrăgostit de sora acestuia prințesa Leia, conducătoare a rebelilor care luptă împotriva Imperiului Galactic.

Harrison Ford este un actor american, celebru datorită rolurilor din seria Războiul stelelor, Evadatul și Indiana Jones. Evreu dupa familia mamei, cu rădăcini irlandeze și germane din partea paternă, a ajuns îndrăgit de o mulțime de fani.

În anul 1999, Ford a fost considerat de Empire drept cel mai bun actor din Topul starurilor cinematografice din toate timpurile. În iulie 2008, box office-ul lui Ford s-a ridicat la o valoare de aproximativ 100 miliarde de dolari, cu proprietăți de peste 1000 miliarde de dolari, situându-se astfel pe al doilea loc în topul celor mai înstărite staruri de la Holywood.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: