Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum arată mezelurile stricate. Semnul clar că trebuie să le arunci

Cum arată mezelurile stricate. Semnul clar că trebuie să le arunci

Cum arată mezelurile stricate. Semnul clar că trebuie să le arunci

Este foarte important să știm ce mâncă, ce alimente alegem, ca să nu ne îmbolnăvim. Trebuie să fim foarte atenți la ce cumpărăm din comerț, pentru că există o mulțime de pericole în alimentele de la vânzare. Printre cele mai înșelătoare sunt mezelurile, care se strică repede. Iată care este semnul că sunt alterate.

Semne că mezelurile sunt stricate

Mezelurile sunt unele dintre cele mai consumate alimente. Au un preț accesibil, sunt și foarte gustoase, dar nu înseamnă că sunt și sănătoase. Există și unele preparate acceptabile, cu mai puține substanțe periculoase pentru organsim, dar și în cazul acelora trebuie să fim foarte atenți.

Vezi și: Atenție! Autoritățile din Franța confirmă legătura dintre mezeluri și riscul de cancer

Poate că ai observat că salamul, cârnații sau șunca devin lipicioase la un moment dat. După câteva zile de stat în frigider, textura lor se schimbă, iar asta din cauza amidonului pe care îl conțin. În plus, medicii mai zic și că preparatele din vită provin de la animale bolnave, iar din această cauză devin lipicioase.

Unii comercianți le șterg cu oțet pentru a îndepărta urmele, motiv pentru care ar trebui să ne gândim serios la aceste alimente și să le evităm pe cât posibil. Există, totuși, și mezeluri bio, dar și la acelea trebuie să fim foarte atenți.

Pericolul din mezeluri

Mezelurile sunt foarte periculoase pentru sănătate, mai ales consumate în exces. Multe dintre mezelurile de pe piață sunt pline de aditivi alimentari, motiv pentru care ar trebui să le consumăm moderat sau deloc. De exemplu, cercetătorii spun că persoanele care consumă regulat mezeluri au un risc cu 27% mai mare să facă diabet zaharat de tip 2.

Medicii spun că ar fi indicat să mâncăm cel mult 150 de grame de mezeluri pe săptămână. Conțin, pe lângă nitriți, și monoglutamatul de sodiu (E 621), un potențiator de aromă care le dă un gust mai bun, deși el nu are nicio aromă la bază.

„Analizele statistice sugerează clar o asociere între consumul de nitriți și un risc crescut de diabet de tip 2. Acest studiu este un nou argument pentru reducerea utilizării nitriților în carnea procesată de industria alimentară“, a declarat Mathilde Touvier, unul dintre autorii principali ai cercetării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: