Redactia.ro
Home » Știri » Cum au decurs negocierile dintre criminalul din Onești și polițiști: ”Bă, bag cuţitul ăsta în ei”

Cum au decurs negocierile dintre criminalul din Onești și polițiști: ”Bă, bag cuţitul ăsta în ei”

Crima Onesti

Negocierile oamenilor legii cu pensionarul din Onești care a ucis doi muncitori cu un cuțit, au fost destul de aprinse. Bărbatul în vârstă de 68 de ani avea mai multe cereri față de polițiști, în timp ce se afla în balconul apartamentului, unde s-a produs crima. Totodată, era foarte nervos și în zadar încercau polițiștii să-l calmeze.

Cum au decurs negocierile dintre criminalul din Onești și polițiști: ”Bă, bag cuţitul ăsta în ei”

Noi detalii ies la iveală în cazul crimei din Onești, județul Bacău. Au apărut discuțiile din timpul negocierilor dintre agresor și oamenii legii. Bărbatul în vârstă de 68 de ani care a ucis doi muncitori, purta un dialog aprins cu polițiștii în timp ce se afla la balconul apartamentului său și ținea în stânga și-n dreapta sa cele două victime, informează Antena 3.

Noi imagini de la negocierea dintre poliţişti şi criminalul din Oneşti: "De nu-i vezi morţi aici (...). Bă, bag cuţitul ăsta în ei, ascultă-mă ce îţi spun eu!"

Foto: Antena 3

Deși oamenii legii făceau apel la calm, criminalul din Onești, pe numele său Moroșan Gheorghe era foarte recalcitrant și amenința cu uciderea indivizilor care renovau fosta sa locuință pe care a evacuat-o silit, în urmă cu 11 ani. El le cerea polițiștilor o hotărâre judecătorească.

”Criminal: De 10 ani de zile eu tot am scris. Nu mi-a dat niciun răspuns. Hotărârea judecătorească nu mi-a dat-o nimeni. Nu este. Vă duceţi şi faceţi rost de ea. 

Poliţist: Nu ar fi mai bine să vă liniştiţi…

Criminal: Nu mă liniştesc deloc. Ascultă-mă ce îţi spun. De nu-i vezi morţi aici (…). Bă, bag cuţitul ăsta în ei, ascultă-mă ce îţi spun eu.

Poliţist: Calmaţi-vă!

Criminal: Nu mă calmez deloc. De zece ani de zile tot sunt calm. De zece ani de zile tot fac la bandiţii din miliţie şi la bandiţii din justiţie. Nu mă abţin deloc. Nişte bandiţi şi un hoţ. Împreună cu comandantul vostru este un bandit şi cel de la Bacău, alt bandit. Un hoţ şi un nenorocit. Ascultă ce-ţi spun! Băi, băieţi! Du-te şi vezi-ţi de treaba ta. Nu stau de vorbă cu tine decât în baza hotărârii judecătoreşti, atât. Eu nu stau cu nimeni de vorbă. Am, stat 10 ani” a fost o parte din disucția negocieirilor criminalului cu polițiștii.

Fiica pensionarului susține că putea fi evitată crima

Totodată, criminalul din Onești cerea și suma de 300.000 de euro, prețul apartamentului. Fiica sa, care se află în Germania, a declarat jurnaliștilor că tragedia putea evitată dacă tatălui său i se dădea un act prin care se atesta că nu mai este proprietarul locuinței și pe care el l-a solicitat de mai multe ori.

Fiică: S-a făcut o executare dar nu s-au przentat cu niciun document. S-a furat tot din apartament şi astăzi a sunat o vecină că este cineva în apartament şi nu ştiu ce face acolo.
Reporter: În acest moment apartamentul este al părinţilor dumneavoastră?
Fiică: Este al părinţilor mei, dar deşi tatăl meu a cerut să i se aducă acel act, nici până azi nu i s a adus tatălui meu actul acela care se vedea că nu mai aparține a lui. Nu înțeleg de ce s-a ajuns la așa ceva, când puteau să aducă acel document. Dacă aduceau acea hârtie se rezulva totul.

Încă sunt neclare circumstanțele în care s-a produs crima. Conducerea Poliției Române a demarat verificări la fața locului.

„Având în vedere evenimentul tragic din județul Bacău (…) conducerea Poliției Române a dispus ca o echipă de specialiști, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliție Florentin Brăcea, să se deplaseze de urgență în județul Bacău, pentru a verifica modul de intervenție la eveniment. Din echipa de verificare fac parte chestor de poliție Alexandru Scurtu, directorul S.I.A.S.-I.G.P.R. și comisar-șef de poliție Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al D.I.C.-I.G.P.R. La finalizarea verificărilor, în funcție de rezultatul acestora, se vor dispune măsurile legale care se impun” – a informat luni seară Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

După ce a pierdut apartamentul în instanță, în urmă cu 11 ani, bărbatul venea zilnic pentru a-și vedea fosta locuință. Nu suporta gândul că a pierdut-o și spunea în repetate rânduri că-și va face singur dreptate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: