Redactia.ro
Home » Știri » Cum mă găsesc pe listă, dacă nu se mai afișează numele și prenumele. La ce trebuie să mă uit

Cum mă găsesc pe listă, dacă nu se mai afișează numele și prenumele. La ce trebuie să mă uit

Rezultate Evaluare Națională

Examenele la Evaluarea Națională s-au încheiat săptămâna trecută, ultima probă având loc joi, 19 iunie. Astăzi se vor afișa rezultatele la probele scrise pentru elevii clasei a VIII-a pe site-ul Edu.ro.

Pentru prima dată, Ministerul Educației a decis ca numele și prenumele absolvenților clasei a VIII-a vor fi publicate în format anonimizat.

Evaluare Națională 2020. Cum mă găsesc pe listă, dacă nu se mai afișează numele și prenumele

Elevii clasei a VIII-a au susținut săptămâna trecută probele scrise la Evaluarea Națională. Pe 15 iunie a avut loc prima probă la Limba și literatura română, miercuri 17 iunie a avut loc proba scrisă la Matematică, iar joi, 18 iunie a fost susținută proba la Limba maternă.

Conform Regulamentului general privind protecția datelor, numele și prenumele elevilor clasei a VIII-a vor fi publicate în format anonimizat.

Într-un comunicat publicat pe Edupedu.ro, Ministerul Educației a precizat că pe 17 iunie comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor tipări din aplicația informatică EvNat un raport ce va conține datele elevului.

Mai exact, acesta va conține date precum școala de provenieță a elevului, județul din care face parte candidatul, numele și prenumele elevului, CNP și codul unic aferent candidatului.

Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului). Raportul va fi distribuit fiecărui candidat, în cursul acestei zile, în momentul predării lucrării scrise. Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene”, se arată în comunicat.

Evaluare Națională 2020. Cum afli ce notă ai luat

Pentru a afla notele la examenele scrise la Evaluarea Națională, se intră pe site-ul Ministerului Educației, sau pe Evaluare.edu.ro.

Pe pagina accesată va apărea o hartă cu fiecare județ din România, se selectează județul din care candidatul respectiv face parte, după care vor apărea trei categorii.

Ulterior apare lista candidaților din județul respectiv în ordina alfabetică, lista candidaților după medie și lista școlilor din județul respectiv.

Așadar, se caută nota după cele trei categorii. Media obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Notele la Evaluarea Națională vor fi afișate sub forma unui cod individual, care va corespunde cu numele și prenumele și îi va permite candidatului să își identifice notele obținute.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: