Redactia.ro
Home » Coronavirus » Cum ne-a afectat lucratul de acasă în perioada pandemiei COVID-19

Cum ne-a afectat lucratul de acasă în perioada pandemiei COVID-19

lucratul de acasă

Evenimentele neașteptate, ne surprind în pragul hazardului, a unei stări de confuzie, ce ne schimbă cursul firesc al lucrurilor din cotidianul fiecăruia. Perioada culminantă a acestui început de an, a adus cu sine un val imprevizibil de situații, căruia am fost nevoiți să-i cedăm obișnuitul în favoarea adaptabilității.

Proverbiala “ situațiile disperate cer măsuri disperate”, nu este lipsită de semnificație în acest context de pandemie, în care am fost privați de anumite drepturi și a fost nevoie să dăm dovadă de o bună conduită civică.

Iată câteva aspecte prielnice, deopotrivă pozitive, și câteva aspecte nefavorabile

Fiecare domeniu și-a regândit activitatea de desfășurare, majoritatea companiilor au adoptat lesne metoda propice pentru angajați de a lucra de acasă, din spațiul intim, care, paradoxal, este și locul de activitate profesională.

Avantaj- Eviți traficul intens dimineața

Pentru mulți angajați, deplasarea este realmente o corvoadă, mai ales la primele ore ale dimineții, când simțurile și energia nu sunt la capacități optime, iar nevoia de a mai petrece încă câteva minute în pat, în detrimentul statului în trafic, te încântă mai mult. De acest aspect s-au bucurat mulți angajați pe perioada pandemiei.

Avantaj- Poți fi prezent mai mult în viața de familie

Goana după avuții ne găsește adesea într-o continuă stare de agitație profesională și nu avem timp pentru cei dragi, iar sentimentul de culpabilitate poate compromite randamentul de la locul de muncă. Însă, cum ar spune, optimiștii, “trebuie să vezi mereu partea plină a paharului”, iar perioada de izolare a sporit timpul petrecut cu familia.

Dezavantaj- Concetrarea poate fi perturbată de factori exterior

Pentru mulți, viața proactivă a continuat și acasă, iar timpul dedicat amenajării locuinței, activităților recreative, gastronomiei, intereselor proprii, a putut fi un inconvenient angajaților concentrați pe ce aveau de făcut.

Citește și: Ce este dependența de substanțe și cum ne afectează creierul

Dezavantaj- Lipsa interacțiunii colegiale

La birou, timpul se scurge mai repede în compania colegilor de muncă, conversațiile din pauzele de masă mențin starea psihică și sporesc gradul de productivitate menținând astfel relațiile sociale. Chiar dacă la început, angajații au surâs deciziei work from home, pe parcurs, climatul psiho-social capătă valențele-i caracteristice.

Câteva stări cu care mulți dintre noi ne-am confruntat în urmă cu ceva timp, dar nădăjduim ca experiența trăită să nu se repete în viitorul apropiat, în caz contrar, de această dată vom avea armură de rezervă și vom trece mai ușor peste ceea ce va veni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: