Redactia.ro
Home » Tehnologie » Cum ne afectează, de fapt, tehnologia. Unde tragem linia între viața reală și cea online

Cum ne afectează, de fapt, tehnologia. Unde tragem linia între viața reală și cea online

Cum ne afectează tehnologia

Pandemia de coronavirus ne-a pus la încercare pe toți, și nu numai din punct de vedere financiar, ci și din cel al sănătății mintale.

Cum ne afectează, de fapt, tehnologia

Pandemia de COVID-19 ne-a izolat pe toți, mai ales în starea de urgență când nu puteam ieși din casă fără un motiv bine întemeiat și nu ne puteam vedea cu prietenii sau nici cu părinții, de teamă că le vom da virusul.

Așa că dacă nu ieși din casă, nu te poți întâlni cu oameni să socializezi, ce mai rămâne de făcut? Ei bine, este simplu! Avem la dispoziție tehnologia. Laptopuri, calculatoare, tablete și telefoane din ce în ce mai inteligente și mai scumpe.

Și desigur, cu ajutorul internetului putem accesa rețelele de socializare. Facebook, Instagram și acum TikTok au câștigat și mai multă popularitate decât înainte de pandemie, pentru că nu prea sunt multe de făcut în afară de a naviga pe internet.

Unde putem stop invaziei tehnologiei

Dar cum ne afectează, de fapt, tehnologia? Mulți ar spune că este rea și că ne face să ne îndepărtăm unii de alții, dar în astfel de vremuri cum nu am mai trăit până acum, când multe țări sau orașe sunt în lockdown, tehnologia nu mai pare atât de rea.

Cu ajutorul ei putem vorbi, deși suntem izolați de autorități sau alegem să nu ne vizităm pentru a nu risca să ne îmbolnăvim nici pe noi și nici pe cei dragi. Sunt o mulțime de servicii și aplicații audio-video prin care putem comunica, ne putem auzi și chiar vedea cu cei dragi. În alte condiții, fără tehnologie, acest lucru nu ar fi fost posibil.

Nu am mai putea niciodată să revenim la scrierea de scrisori, dar nici să petrecem prea mult timp online nu este sănătos, nici pentru sănătatea noastră fizică și nici pentru cea psihică. Întrebarea pe care trebuie să ne-o pune este următoarea: ce efecte au dispozitivele digitale asupra noastră, asupra copiilor şi cum ne ferim de consecinţele negative?

Răspunsul la această întrebare vitală, dar și la multe altele, vor fi date de Ela Crăciun, Tilly Niculae și Ana Maria Ivan, într-un nou tip de matinal online N Vision, sâmbătă pe 30 ianuarie ora 10:00. Vă puteți înregistra accesând linkul: https://bit.ly/NVisionEvent