Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum putem adormi rapid? Metode care ajută la o odihnă bună

Cum putem adormi rapid? Metode care ajută la o odihnă bună

Insomniile sunt o problemă pentru mulți dintre noi. Adesea, acestea survin din cauză că ne frământă anumite lucruri sau din cauză că suntem prea obosiți. Află, însă, că există metode eficiente pentru o odihnă fără probleme pe timp de noapte sau chiar zi.

Cum putem adormi rapid? Metode care ajută la o odihnă bună

Vi s-a întâmplat să vă doriți să adormiți și să nu puteți face acest lucru? Este o problemă cu care se confruntă foarte mulți oameni, iar cercetătorii au indentificat astfel, diferite metode prin care putem avea un somn liniștit și odihnitor.

Potrivit studiilor, lipsa somnului sau a anumitor ore de somn necesare organismului nostru pot duce la depresie, kilograme în plus, gripă, diabet, infarct sau răceală. De asemenea, potrivit unor cercetări publicate în Journal of Experimental Psychology poți adormi în cinci minute prin câțiva pași simpli:

Imaginează-ți că faci ceva care-ți place

Oamenii de știință spun că prin închiderea ochilor și prin transpunerea imaginară a propriei persoane într-un loc visat, oamenii pot adormi instant. Prin această metodă ei pot scăpa de grijile care nu le permit să se odihnească.

Pune în cameră uleiuri cu aromă

Aici se includ, potrivit Buzzfeed, uleiurile de lavandă și mentă. Mirosul plăcut al acestor plante îmbie corpul uman cu multă liniște.

Cu jumătate de oră înainte de somn evită privitul într-un ecran

Cercetătorii au constatat că lumina albastră produsă de laptop, telefon sau tabletă, tulbură somnul și mintea. Ele  impiedică organismul să producă melatonina, hormonul care ne ajută la somn.

Ascultă muzică de relaxare

Sunetul apei, al ploii, ciripitul păsărilor sunt o metodă numai bună de adormit. Unii oameni au mărturisit că acete sunete le provoacă furnicaturi pe scalp si coloana vertebrală.

Consumă ceai din coaja de banană

Și un ceai poate ajuta la a avea un somn odihnitor, cum ar fi cel din coaja de banană. Cu o oră înainte de culcare, poți fierbe apă, apoi timp de zece minute poți lăsa o coajă de banană, împreună cu scorțișoară, în apa fierbinte pentru a se dizolva. Ulterior, o poți bea și te va cuprinde o stare de nevoie de odihnă.

Metoda inhalării aerului, de  4-7-8

Pentru a adormi mai ușor, există și metoda de 4-7-8. Mai exact, trebuie să inhalezi aer timp de 4 secunde, timp de 7 secunde îl ții, apoi expira-l timp de 8 secunde. Se repetă acest proces de 4-5 ori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: