Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum putem curăța și dezinfecta telefonul mobil în mod eficient

Cum putem curăța și dezinfecta telefonul mobil în mod eficient

Telefonul mobil, „rezervor de germeni” în palma ta! Cum trebuie să-l cureți ca să nu te alegi cu probleme serioase de sănătate 

Întrebare serioasă: Când a fost ultima dată când v-ați curățat cu adevărat telefonul? Încă încercăm să facem partea noastră pentru a contribui la evitarea unei extinderi ulterioare a virusului mortal. Unul dintre cele mai eficiente moduri a fost acela de a petrece cât mai mult timp acasă, dacă nu era absolut necesar să ne deplasăm.

Tot ce trebuie să știi despre curățarea telefonului mobil

Într-un moment ca acesta, cu toții ne îndreptăm atenția asupra igienei noastre. Spălarea frecventă a mâinilor este punctul de unde putem începe. Există o mulțime de obiecte pe care se propagă germenii, iar unul dintre acestea îl reprezintă telefonul mobil. Curățarea și dezinfectarea telefonului ar trebui să se facă pe cât de des posibil pentru a ne asigura că bacteriile nu rămân pe suprafața acestuia.

Mulți dintre noi folosim telefoanele în cea mai mare parte a zilei. Nu este de mirare că sunt acoperite cu peste 17.000 de gene bacteriene, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Arizona. Unele dintre aceste bacterii sunt microbi care ne pot îmbolnăvi, inclusiv stafilococul auriu și bacilul piocianic.

Acest lucru nu înseamnă neapărat că germenii de pe telefon vă vor provoca o boală, dar este totuși important să menținem telefonul curat și dezinfectat. „Atât timp cât acei germeni nu pătrund în orificiile corpului nostru, suntem în regulă. Dar majoritatea oamenilor își țin telefoanele foarte aproape de fețe”, spune Karen WeiRu Lin, MD, asistent decan al sănătății globale la Rutgers Robert Wood Johnson Medical School. Astfel, este foarte important – mai ales într-un moment ca acesta – să vă mențineți telefoanele cât mai curate posibil.

Cum ne dezinfectăm telefonul?

Primul pas pe care trebuie să îl faceți este sa vă asigurați ca telefonul mobil nu este conectat la vreo sursă de alimentare. „Nu folosiți șervețele dezinfectante dure sau dezinfectanți medicali”, ne avertizează Rajeev Fernando, specialistul în boli infecțioase din Southampton, New York.

Folosiți o soluție pe baza de alcool, cu o concentrație de cel puțin 70% sau șervețele dezinfectante fără înălbitor. Evitați sa folosiți înălbitor, solvenți sau substanțe pentru uz casnic, deoarece vă pot deteriora telefonul.
Din moment ce curățați o suprafață mică, nu aveți nevoie de tot lichidul din șervețelele dezinfectante. Așadar, ar trebui să stoarceți o parte din excesul de lichid, pentru ca acest surplus să nu intre în porturile deschise (de exemplu, portul de încărcare sau cel pentru căști audio cu mufa jack).

Ștergeți telefonul cu o cârpă umedă din microfibră sau o cârpă absorbantă. Pentru a nu zgâria ecranul, evitați sa folosiți lavete abrazive, prosoape sau prosoape de hârtie. Voila! Telefonul dvs. a fost acum dezinfectat. Repetați acest proces o dată la câteva zile pentru a vă asigura că nu veți intra în contact cu bacteriile. Pentru o instrucțiune vizuală despre cum să vă curățați telefonul, urmăriți videoclipul de mai jos!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: