Redactia.ro
Home » Știri » Cum să deschizi un cont la băncile din România. Ghid pentru fiecare bancă în parte

Cum să deschizi un cont la băncile din România. Ghid pentru fiecare bancă în parte

Cum să deschizi un cont la băncile din România. Ghid pentru fiecare bancă în parte

Deschiderea unui cont bancar este considerată ca o simplă formalitate, însă în realitate, e mult mai mult de atât. Trebuie să ai în vedere mai mulți factori, atunci când îți deschizi un cont bancar. 

Cum să deschizi un cont la băncile din România. Ghid pentru fiecare bancă în parte

Sunt o mulțime de bănci în România care oferă în prezent clienților posibilitatea de a-și deschide un  cont curent, carduri sau de a constitui un depozit exclusiv prin mijloace online, o soluție recomandabilă în contextul pandemiei de coronavirus. În afară de acestea, popularele aplicații de ”banking pe mobil” Revolut și Monese oferă servicii similare ultilizatorilor români.

La Banca Transilvania, orice persoană fizică care dorește să își deschidă un cont curent și comandă un  card de debit în lei o poate face direct de acasă, prin intermediul aplicatiei BT Sign Up. Condiția pentru a aplica online pentru deschidere cont și emitere card de debit în lei este ca solicitantul să fie persoană fizică, majoră, rezidentă și să nu fie încă client al băncii. Nu se percepe comision pentru deschiderea și administrarea contului curent.

BCR ofera opțiunea de deschidere a unui card 100% Online. Contul poate fi deschis prin intermediul aplicației George. Condiția pentru a putea accesa acest card online este ca persoana care solicită să aibă rezidență fiscală unică în România, să fie beneficiarul real al fondurilor și să nu fie persoana expusă public. Livrarea cardului costă 10 Lei. La BCR se poate deschide online și un depozit și primiți un bonus de dobanda de 0.2% pentru depozitele în lei pe termen de 6-24 luni, deschise în George.

La Raiffeisen Bank cetățenii români, cu vârsta peste 18 ani, care nu sunt deja clienți ai bancii își pot deschide online un cont. Pentru această deschidere a contului este necesară completarea formularului care conține informații personale, informații adiționale și atașarea unei copii a cărții de identitate.

Raiffeisen Bank ofera pachete de cont curent care pot fi deschise online. Comisionul lunar de administrare este 0 în cazul Pachetelor ZERO Tot (dacă încasările lunare în contul curent în lei sunt de minimum 2000 de lei) sau ZERO Simplu (dacă solicitantul are între 18-25 ani sau încasează venituri lunare de minimum 1000 lei), iar în cadrul Pachetului de Cont curent Standard, comisionul lunar de administrare de 5 lei.

Ce trebuie să știi atunci când vrei să-ți deschis un cont bancar

În primul rând, comisionul! Chiar dacă, în zilele noastre, putem plăti aproape orice bun sau serviciu direct prin card, online, sau prin POS, de multe ori avem nevoie și de bani lichizi. Prin urmare, e importat să îți deschizi un cont bancar ce nu percepe comisioane pentru retragerile de numerar de la ATM-uri.

Unele bănci obișnuiesc să ceară clienților să aibă o sumă minimă în cont, bani care să rămână acolo în permanență. Astfel, clientul poate fi scutit de anumite comisioane. Deși nu e o practică foarte des răspândită, trebuie să te consulți cu angajații băncii cu privire la acest aspect și să vezi dacă această condiție te avantajează sau nu.

E indicat să alegi un cont sau o bancă ce e actualizată la cele mai înalte standarde de digitalizare, dacă ești genul de persoană care pune preț pe tehnologie, dacă obișnuiești să faci frecvent cumpărături online sau dacă, pur și simplu, vrei să ai acces la contul tău oricând, din orice colț al țării sau al lumii.

Cu siguranță vei face cel puțin un transfer din contul tău, sau o depunere în propriul cont. E important să cunoști comisioanele pe care banca le percepe pentru tipul tău de cont. Astfel, nu vei fi pus în situația nefericită de a plăti sume consistente atunci când trimiți bani cuiva, sau chiar când îți depui ție, în propriul cont.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: