Redactia.ro
Home » Știri » Românii au ajuns spaima Mexicului! O bandă ar fi controlat toate bancomatele din Cancun

Românii au ajuns spaima Mexicului! O bandă ar fi controlat toate bancomatele din Cancun

GALERIE FOTO (2) infractiuni bancomate in mexic

Românii au ajuns spaima Mexicului! După ce cazul românilor blocați în aeroport a ajuns și în presa mexicană, jurnaliștii locali scriu despre grupările infracționale conduse de români care au acționat acolo în ultimii ani.

Românii au ajuns spaima Mexicului

Cazul românilor blocați pe aeroportul din Mexic a scos la iveală multe informații cu privire la un grup infracțional de români din această țară. În urmă cu mai puțin de doi ani, poliția mexicană a descoperit, după ce a primit numeroase alerte din SUA, că toate bancomatele din zona Cancun, frecventată de turiști din întreaga lume, erau controlate de o rețea din România care făcea profituri colosale furând banii din conturile turiștilor.

Într-o scrisoare trimisă pe 10 februarie 2020, FBI a solicitat Unitatății de Investigații Financiare din Mexic cooperarea pentru urmărirea proprietăților și tranzacțiilor efectuate de Florian Tudor, presupusul lider al bandei, și de partenerii săi Adrian Constantin Tiugan și Adrian Ninel Enachescu, scrie El Universal

Românii au ajuns spaima Mexicului! Până în prezent, instituția care se ocupă de investigarea cazurilor de spălare a banilor din Mexic a reușit să documenteze că membrii bandei au transferat sume mari în conturile bancare ale rudelor, prietenilor și a unor companii, iar banii au fost folosiți mai departe pentru cumpărarea unor imobile în Mexic, dar și în alte țări.

Potrivit Digi24, banda de români a făcut tranzacții în care sunt implicate cel puțin opt companii ale căror sedii sunt în Mexic și în România. Una din ele a fost înființată în 2013 de Adrian Constantin Tiugan, care avea mandate internaționale de arestare pentru furt din bancomate din Italia și Vatican.

Potrivit presei mexicane, banda ar fi ajuns să controleze 100 de bancomate cu dispozitive speciale care copiau datele a 1.000 de carduri în fiecare lună, potrivit unui fost membru al bandei care a devenit martor al autorităților române care anchetează acest caz. „Am retras aproximativ 200 de dolari de pe fiecare card. 20 de milioane de dolari retrași în fiecare lună”.

DIICOT a făcut percheziții în România

Românii au ajuns spaima Mexicului! DIICOT a făcut mai multe percheziții în România, în anul 2019, pentru a-i prinde pe complicii bandei rămași în țară, de unde puteau coordona operațiunea.

La data de 25.07.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat un număr de 14 percheziții domiciliare pe raza municipiilor Craiova și București, precum și în localitățile Salcia și Argetoaia din județul Dolj. În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2012, a fost constituit un grup infracțional organizat, format din cetăţeni români și mexicani, care a acționat pe teritoriul României, Mexicului, S.U.A. precum și a altor state, în ceea ce privește comiterea de fraude prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice (clonare de carduri), trafic de migranți pe ruta România – Mexic – SUA şi spălare a banilor.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reținut faptul că liderul grupării a coordonat întreaga activitate infracţională din Mexic, unde deține, prin intermediul unor persoane interpuse, mai multe societăți comerciale, unele specializate în achiziționarea și montarea de bancomate pe teritoriul acestui stat și asigurarea mentenanței acestora.

Activitatea infracțională a constat în instalarea de sisteme de tip ,,skimming” pe diferite bancomate, din localități situate pe litoralul mexican și frecventate de foarte mulți turiști străini, în vederea copierii datelor informatice conținute de cardurile introduse în acestea, și ulterior utilizării lor în mod fraudulos în scopul retragerii sumelor de bani conținute.

Pentru a asigura suportul tehnic al activităţilor infracţionale realizate, membrii grupării au recrutat din România, persoane care aveau cunoştinţe în domeniul electronicii sau tinichigii, pentru a construi dispozitive electronice, sisteme informatice şi componente de ATM-uri necesare copierii datelor cardurilor bancare.

După obținerea în mod fraudulos a datelor informatice erau formate echipe compuse din alți membrii ai grupării care se deplasau în alte state precum S.U.A., India, Paraguay, Indonezia etc., de unde retrăgeau sumele de bani existente în conturile bancare aferente instrumentelor electronice de plată copiate.

În contextul desfăşurării acestor activităţi ilicite, începând cu anul 2015, la gruparea de crimă organizată au aderat persoane de cetăţenie română, extrem de violente, care au avut rolul de a asigura menținerea ordinii și obedienței membrilor grupării, dar şi protejarea demersurilor infracţionale de acțiunile altor grupări de criminalitate organizată.

În vederea desfăşurării în bune condiţii a activităţilor infracţionale, pentru controlarea persoanelor recrutate, fie electronişti, fie persoane care retrăgeau sumele de bani folosind cardurile bancare clonate sau a membrilor care aveau rolul exercitării actelor de violență, membrii grupării au interacţionat cu grupări de crimă organizată din România, în special din Craiova și Bucureşti.

Banii obținuți din activitatea infracțională au fost folosiți pentru achiziționarea de terenuri, construirea de clădiri, ori a unor autoturisme de lux, sau ca și capital al unor societăți comerciale de tip ,,paravan”, atât în Mexic, cât și în România, fiind folosite în acest scop diverse persoane interpuse, obiectivul final fiind introducerea acestora în circuitul financiar legal.

În cursul anului 2018, pe fondul unor divergențe existente cu un fost membru al grupării care avea rolul de a supraveghea derularea în condiții de siguranță a activităților infracționale, liderul grupării a dispus șantajarea membrilor familiei acestuia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: