Redactia.ro

Cum să faceți față durerii neurologice: sfaturi utile

Nevralgia este o afecțiune extrem de dureroasă cauzată de inflamarea sau deteriorarea unui nerv periferic. Nervii pot fi afectați în orice parte a corpului, dar mai des apare în locurile în care nervul trece printr-un canal îngust: de exemplu, încheietura mâinii, între coaste sau cot.

Durerea neurologică poate fi, de asemenea, cauzată de neuropatie – afectarea nervilor ca urmare a compresiei nervilor, a unei traume, a unei boli sistemice sau a unei alte cauze neinflamatorii.

În acest articol, vom analiza principalele cauze ale durerii neurologice și modul în care o puteți gestiona.

De ce apare durerea neurologică?

Durerea neurologică este un semnal că ceva este în neregulă cu un nerv periferic, acesta este lezat sau deteriorat. Acest „ceva în neregulă” poate fi rezultatul a:

  • ciupire– apare în cazul osteocondrozei, herniei de disc, mișcărilor bruște „nefericite”, tulburărilor de postură;
  • nevralgie– inflamație a nervilor cauzată de diverse motive, inclusiv infecții, traumatisme, boli autoimune.
  • neuropatia – afectarea nervilor cauzată de diabet, alcoolism, deficiențe de vitamine.
  • alte boli – unele boli neurologice, cum ar fi scleroza multiplă, neoplasmele maligne și benigne pot provoca, de asemenea, durere.

Este esențial să se determine motivul pentru care nervul este afectat – tratamentul ulterior depinde de acest lucru.

Cum să faceți față durerii neurologice?

Tratamentul nevralgiei trebuie să fie complex. În caz de durere acută și/sau acută, terapia vizează în primul rând ameliorarea acesteia. În acest scop, pot fi utilizate miorelaxante (medicamente pentru relaxarea musculară) și medicamente antiinflamatoare.

În funcție de natura și severitatea durerii, pot fi utilizate forme orale (comprimate sau capsule) și injectabile (injecții sau picături). Tabletele și capsulele pentru durerea nevralgică sunt mai des utilizate dacă durerea nu este prea severă. Însă formele injectabile sunt utilizate pentru durerea acută și severă.

Important! Orice medicamente pentru nevralgie au o listă largă de contraindicații și particularități de utilizare, astfel încât numai un medic le poate prescrie.

Printre cele mai frecvent recomandate remedii pentru nevralgie este demn de menționat medicamentul Antinevralgic. Compoziția sa include paracetamol, acid acetilsalicilic și cafeină. În combinație, aceste substanțe au un efect sinergic analgezic și antiinflamator. Și, spre deosebire de multe alte medicamente similare, Aantinevralgic pret este disponibil pentru toți clienții.

Dar până când efectele analgezicului se instalează, este recomandat să urmați următorii pași:

  • asigurați odihnă – trebuie să evitați orice factor care poate provoca durere (de exemplu, mișcarea, vorbitul, mestecatul – în funcție de zona în care este localizată durerea);
  • utilizați căldură sau frig – puteți aplica o compresă rece sau caldă pe zona corpului cu nervul afectat (alegerea depinde de cum vă simțiți: unele persoane se simt mai bine cu căldură, iar altele cu frig)
  • evitați factorii iritanți – de exemplu, sunetele puternice, lumina puternică, posturile incomode, curenții de aer.

De îndată ce durerea scade, trebuie să consultați un neurolog, deoarece orice medicament pentru nevralgie oferă doar eliminarea temporară a durerii. Și numai terapia complexă, care vizează direct cauza afectării nervilor, poate oferi rezultate fiabile și pe termen lung.

Noi vă dorim multă sănătate!

 

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect