Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum să îngrijești eficient trandafirii cățărători

Cum să îngrijești eficient trandafirii cățărători

GALERIE FOTO (2) Cum să îngrijești eficient trandafirii cățărători

Tradafirii cățărători sunt foarte frumoși și mai ales utili atunci când vrei să ascunzi un gard nu prea aspectuos sau orice altceva pe care ei pot să îl acopere fără probleme. Dar este destul de greu să îi îingrijești. Iată ce ai de făcut pentru a te bucura de trandafirii tăi cățărători cât mai mult timp.

Cum să îți îngrijești trandafirii cățărători. Așa se mențin

Tradafirii cățărători sau urcători cum li se mai spune, sunt foarte frumoși și împodobesc cu o pată de culoare orice casă în care se află, sau mai bine zis în orice grădină. Există două tipuri de astfel de flori: cei care înfloresc doar o dată pe an și cei care înfloresc continuu. Totuși, pentru ambele tipuri de trandafiri există un lucru esențial pe care trebuie să îl faci. Este vorba despre tăierea lor. Aceasta este importantă mai ales pe timp de iarnă, ca florile să reziste bine și să înflorească și în anul următor, când vine căldura.

Tăierea trebuie făcută începând de sus și se taie 1/3 din ramură. Apoi coboară încet repetând același proces. Când ai terminat, acoperă floarea cu un strat de protecție din polistiren. Ideal ar fi să faci acest lucru după jumătatea lunii octombrie.

Apoi, după ce am tăiat trandafirii, un alt lucru esențial de care depinde frumusețea și durata lor de viață este aplecarea trandafirilor. Astfel, trebuie să aplcați lăsatarii trandafirilor în așa fel încât în locul de creștere să ajungă ți vârful tijei.

Cum să ai cei mai frumoși trandafiri urcători în propria grădină

Tot pe timpul frigului, este bine să acoperim florile de unde vor ieși primii lăstari cu pământ.. acesta va proteja trandafirii până la temperaturi de – 8 grade Celsius.

Se numesc trandafiri urcători pentru că acoperă cu ușurință orice suprafață spre care îi ghidăm, chiar dacă ei nu fac asta în mod natural și au nevoie de ajutor din parta noastră.

Un lucru foarte important este acela că trandafirii cățărători trebuie fixați foarte bine pe acel element pe care îl vrem decorat. Putem folosi sârmă sau diverse cleme, numai să ne facă bine treaba! Aveți grijă să nu îi plantați în locuri umbrite pentru că vor muri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: