Redactia.ro
Home » Știri » Cum să nu plătești factura la gaze și curent. Atenție, nu vei fi deconectat de la rețea

Cum să nu plătești factura la gaze și curent. Atenție, nu vei fi deconectat de la rețea

Cum să nu plătești factura la gaze și curent. Atenție, nu vei fi deconectat de la rețea

În ultima vreme au existat tot mai multe nelămuriri în ceea ce privește facturile la gaze și energie, care s-au dovedit a fi și greșite în unele situații. Află că există posibilitatea de a refuza să plătești factura, dar trebuie să îndeplinești anumite condiții.

Cum să nu plătești factura la energie

În ultima perioadă au apărut o mulțime de probleme în ceea ce privește facturile consumatorilor din România. Din acest motiv, mulți refuză să achite sumele respective și cer să le fie analizată situația. Află că acest lucrul este complet legal, dar trebuie să fii foarte atent înainte de a face acest lucru.

Vezi și: Cum reduci la jumătate factura la energie electrică. Secretul ca să economisești curent când folosești mașina de spălat

Dacă cineva crede că are prea mult de plată la curent sau la gaze, poate cere să conteste factura sau să ceară explicații cu privire la aceasta. De la 1 Aprilie, orice consumator are dreptul de a refuza plata și de a cere să se facă verificări în acest sens.

”De la 1 aprilie intră în vigoare acele două regulamente pentru furnizarea energiei și a gazelor naturale, care au prevederi similare. Ambele au un model de factură simplificat, cel puțin prima pagină a facturii va trebui să conțină doar informațiile strict necesare pentru client.

Orice client care contestă factura sau solicită informații suplimentare cu privire la factură, indiferent dacă vorbim despre valoare, de preț unitar sau cantitate sau alte elemente ale facturii, are dreptul să primească răspuns de la furnizor la această solicitare în 15 zile lucrătoare și până când nu primește acest răspuns de la furnizor obligațiile de plată sunt suspendate”, a explicat Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE.

Vicepreșdintele ANRE a explicat că orice client care recurge la această acțiune va primi un răspuns la solicitare în 15 zile. De precizat, însă, că pot fi aplicate penalități. Dacă se constată că factura a fost corectă, consumatorul trebuie să achite suma respectivă si nu mai are dreptul la altă contestație. În plus, achită si penalitățile acumulate în această perioadă.

Obligațiile de plată sunt suspendate dacă respectivul client dovedește că a avut el dreptate și ANRE a produs o eroare în ceea ce privește emiterea facturii și a realizat un calcul greșit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: