Redactia.ro
Home » Știri » Cum se face admiterea la facultate pentru cei care au absolvit Bacalaureatul în toamnă

Cum se face admiterea la facultate pentru cei care au absolvit Bacalaureatul în toamnă

admitere facultate toamna

Elevii care au reușit să obțină diploma de bacalaureat în această toamnă, cu siguranță vor să știe cum se va desfășura examenul de admitere la facultate, dacă vor să înceapă studiile universitare.

Cum te poți înscrie la admitere dacă ai dat Bacul în toamnă

Mai toate facultățile din țară organizează două sesiuni de admitere pentru viitorii studenți, pentru  ca și cei care nu au reușit să treacă examenul de Bacalaureat în prima sesiune să se poată înscrie. Astfel, există o sesiune și în această toamnă, dar elevii trebuie să știe că pot să se înscrie doar cu dovada faptului că au promovat examenul de Bacalaureat, pentru că diplomele nu sunt gata atât de repede de la afișarea rezultatelor.

Dacă ai sta să aștepți emiterea diplomei de Bacalaureat, este mai mult decât posibil să ratezi și a doua sesiune de înscriere la facultate, așa că ce ai de făcut este să mergi la secretariatul liceului în care ai învățat, pentru a obține o adeverință care atestă că ai promovat Bacul.

De obicei, sesiunile din toamnă de înscriere la facultate au loc imediat după ce s-au publicat rezultatele de la Bac, iar acum în acest an, ele au fost publicate pe 5 septembrie, este bine să vă informați când are loc a doua sesiune de admiteri la facultatea pe care o doriți pentru ca nu cumva să o ratați.

Cum se desfășoară admiterea la universitate în toamna lui 2020

Din cauza pandemiei de coronavirus, admiterea a fost simplificată pe cât posibil, iar unele facultăți chiar au decis să organizeze admitere doar online, după cum a precizat chiar ministrul Educației.

″În această perioadă, căutăm să simplificăm cât putem de mult modalitățile prin care absolvenții clasei a XII-a se pot înscrie la facultate, în condiții de siguranță. La fel de important este și procesul de învățare-evaluare on-line din universități și am încredere că toate instituțiile de învățământ superior vor sprijini accesul la educație al studenților”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: