Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se face dulceața de ardei iute. Iată lista de ingrediente și modul de preparare

Cum se face dulceața de ardei iute. Iată lista de ingrediente și modul de preparare

Cum se face dulceața de ardei iute

Multă lume apreciează un sos cu adevărat special. Este vorba despre dulceața de ardei iute. Acest sos este numai bun pentru a fi amestecat cu numeroase de preparate. Astfel, mai jos află cum poți face o dulceață de ardei iute, după o rețetă foarte simplă.

Cum se face dulceața de ardei iute. Iată lista de ingrediente și modul de preparare

Deși cuvântul de dulceață, te duce cu gândul la dulceața făcută în casă de bunica, din fructe. Ei bine, dulceța de ardei iute este un preparat ușor de făcut care are un gust special. Tot ce ai nevoie sunt ingredientele potrivite și de câteva trucuri, învățate de la specialiști.

Ingrediente dulceață de ardei iute

  • 1 kg ardei iuţi, de toate culorile
  • 0,5 kg ardei kapia mici, iuţi
  • 3 linguri de ghimbir tocat julienne
  • 1 kg zahăr
  • 1 l oţet alb de 9°

Mod de preparare dulceață de ardei iute

Se spală ardeii și se usucă, apoi se curăță de semințe, nervuri și cotoare și se toacă mărunt, la cuțit. Bucățelele de ardei se pun într-un castron, după care se pune ghimbirul, tocat julienne și se adaugă peste ardeii tocați în prealabil.

APoi se folosește o cratiță de inox, de aproximativ 4-5 litri, în care se va pregăti siropul. Pentru prepararea acestuia ai nevoie de un kilogram de zahăr și un litru de oțet, care se lasă la fiert timp de 10-25 minute. După ce au fiert, se adaugă ardeiul tocat și ghimbirul, pe care îi amestecăm cu o lingură inoxidabilă.

Apoi va avea loc un proces numit plasmoliza, iar după ce dulceața a stat la odihnit 2-3 ore, aceasta va fi pusă la fiert, până când se încheagă. Spre sfârșit, se oprește focul și se lasă dulceața de ardei iuți la răcit. La scurt timp, se va pune la borcane, cu capacele puse și sigilate, după care va fi depozitată într-un loc răcoros și uscat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: