Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se face prăjitura creme brulee. Atenție mare la compoziție!

Cum se face prăjitura creme brulee. Atenție mare la compoziție!

Cum se face prăjitura creme brulee

Rețetă Creme brulee. Este una dintre cele mai apreciate rețete, dar nu mulți se încumentă să o facă acasă, pentru cred că este prea greu. Iată cea mai simplă rețetă pentru creme brulee, pe care o poate face oricine.

Cum se face creme brulee. Rețetă pas cu pas

Este un desert fin, perfect pentru orice ocazie, fie că ai musafiri sau o împarți cu propria familie. Lucrul care face cu adevărat specială această prăjitură este contrasul dintre crema fină de vanilie și cruta crocantă de zahăr ars. Este foarte simplu să faceți această rețetă de prăjitură.

Ingrediente pentru creme brule. Iată de ce ai nevoie pentru a te apuca de această prăjitură.

– gălbenușuri 4 buc.

– zahăr vanilinat 1 pliculeț

– smântână dulce  400 ml

– lapte integral 175 ml

– zahăr brun 35 g

Rețetă creme brulee. Cum trebuie să o prepari

Punem smântâna dulce într-o cratiță pe foc, alături de esența de vanilie. Trebuie lăsată acolo până ajunge să fiarbă. După aceea, o luăm de pe foc și o lăsăm să răcăroească și să infuzeze cu vanilia.

Separăm albușurile de gălbenușuri, iar pe acestea din urmă le pune alături de zahărul brn într-un vas și le amestecăm cu un tel. Pentru această rețetă nu avem nevoie de albușuri.

Când smântâna s-a mai răcit, începem să o punem treptat peste ouă, timp în care amestecăm continuu.

După aceea, pregătim formele pe care urmează să le punem în cuptor. Avem nevoie de cinci recipiente, pentru că ingredientele sunt suficiente pentru cinci porții. În tava de cuptor, trebuie să punem apă fierbinte, care să acopere tot fundul ei. Trebuie să preîncălzim cuptorul la 160 de grade și punem recipientele noastre acolo pentru o oră.

Știi că este gata rețeta de creme brulee când crema începe să tremure puțin. O scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească complet. Când s-au răcit, le acoperim cu folie de plastic să împiedicăm să se formeze acea crustă și le lăsăm la rece pentru 1-2 ore.

Partea cu zahărul ars de deasupra trebuie să o facem chiar înainte de servire. Punem o lingură de zahăr brun deasupra și îl topim cu arzătorul. Poftă bună!

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: