Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se prepară gorgonzola. Cinci lucruri pe care să le știi despre această brânză

Cum se prepară gorgonzola. Cinci lucruri pe care să le știi despre această brânză

Gorgonzola

Gorgonzola este  o brânză care a apărut în Italia, dar este faimoasă la nivelul întregii lumi. Iată totul despre această brânză!

Cum se face brânza cu mucegai. Așa e rețeta

Rețeta de brânză cu mucegai se face acum la scară largă, chiar dacă sunt doar 29 de fabrici din lume care sunt autorizate în acest sens.

Laptele este încălzit în containere mari timp de 24 de ore, apoi sunt adăugate dozele de Penicillium roqueforti, mucegaiul. Palete mari amestecă totul și apoi se adaugă și cheagul. Când încep să se formeze bulgărași de brânză, aceștia sunt separați de lichid. Se formează roțile de brânză, care sunt acoperite în sare de mare și apoi sunt lăsate într-o camerăcu temperatură controlată pentru o saptămână. Apoi începe procesul de maturare.

Tot ce nu știai despre Gorgonzola. De unde îi vine numele

Numele acestui tip de brânză vine de la localitatea în care s-a produs pentru prima dată, undeva în anii 800. Așadar, brânza cu mucegai există de secole și este folosită mai ales în bucătăria italiană, dar abia din secolul al XI-lea ea a căpătat culorile de verde și albastru date de mucegai.

„În primul rând, Gorgonzola s-a născut în Valsassina, deci s-a născut în Alpi. A început cu familiile „bergamini”, deci păstorii care duc vacile la pășunat, nu oile. Familia mea este printre acestea. Așadar, aceste familii de „bergamini” au început să transforme laptele în brânză, brânză albastră pentru noi. Cum? Practic, după prepararea brânzei, a fost lăsată să îmbătrânească în peșteri naturale. Apoi, brânza a fost lăsată sub pământ. Mai târziu, toți producătorii de Gorgonzola s-au mutat în Valea Po, unde au început să se răspândească magazii și piața a fost mai mare”, a declarat directorul general Marco Invernizzi, de la o firmă ce produce brânza.

Brânza cu mucegai este o „Denumire de origine protejată” a Uniunii Europene, astfel că aceasta are un statul special și doar cei care respectă întocmai un set de reguli pot să o producă

„Gorgonzola și toate brânzeturile albastre în general sunt brânzeturi speciale, deoarece nu sunt nici moi, nici tari. Sunt amândoi. În plus, există mucegaiul albastru, Penicillium roqueforti, care adaugă aromă și alte diferențe. Această brânză are o mulțime de structuri, și vizual. Vizual, este o brânză frumoasă”, a mai spus acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini