Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se prepară Lava Cake, un desert pe care să-l faci îndeosebi la evenimente

Cum se prepară Lava Cake, un desert pe care să-l faci îndeosebi la evenimente

Lava cake

Cui nu îi place ciocolata? Desertul Lava Cake este unul cu adevărat spectaculos, care merită făcut la orice ocazie specială. Cele din comerț nu numai că sunt foarte scumpe, dar nici nu poți știi proveniența ingredientelor, așa că de fiecare dată este bine să alegi să îl prepari chiar tu, la tine casă.

Lista de ingrediente este una simplă, iar dacă urmezi rețeta pas cu pas, cu siguranță îți va ieși cea mai bună prăjitură pe care ai făcut-o vreodată! Ciocolata fină din interior și pandișpanul asortat, tot cu ciocolată, fac din acest desert unul demn de o masă festivă. Iar efectul de lavă pe care îl vor vedea oaspeții tăi atunci când taie prăjitura îi va lăsa cu gura căscată!

Iată de ce ai nevoie pentru a face prăjitura Lava Cake

170 g ciocolată amăruie 50%

115 g unt

30 g făină

60 g zahăr tos

1 g sare

4 ouă mari

Rețetă Lava Cake, cea mai impresionantă prăjitură cu ciocolată

Mai întâi, trebuie să preîncălzim cuptorul la temperatura de 218 grade Celsius. Apoi, trebuie să ne apucăm de ciocolată. O tăiem în bucăți, facem la fel și cu untul, iar apoi le punem pe amândouă într-un bol ce rezistă la temperaturi mari. Pune bolul la cuptorul cu microunde câte zece secunde, scoate-l să amesteci și repetă acest pas până când ciocolata este topită.

Ia un alt bol curat și amestecă făina, zahărul și sarea. Într-un alt bol amestecă două ouă întregi cu gălbenușurile de la celelalte două ouă. Toarnă cele două amestecuri peste cel de ciocolată, pe rând, amestecând constant pentru a nu se forma cocoloașe.

Pregătește cinci forme termo-rezistente în care să coci prăjitura. Trebuie să le tapetezi cu pudră de cacao. Pune tava cu formele umplute la cuptor, pentru 12-15 minute. Așteaptă un minut după ce scoți formele cu prăjitura cu ciocolată din cuptor, iar apoi trebuie să le răstorni pe fiecare pe câte o farfurie. Poți servi desertul simplu, cu fructe sau cu înghețată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: