Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se prepară maioneza rapidă. În 30 de secunde e gata!

Cum se prepară maioneza rapidă. În 30 de secunde e gata!

Maioneza

Maioneza este unul dintre sosurile pe care orice gospodină trebuie să știe cum să le prepare. Este foarte simplu, iar pentru a o prepara ai nevoie de doar câteva ingrediente.

Rețetă maioneză. Cum se face în 30 de secunde

Rețetă de maioneză clasică

Ingrediente:

  • 1 gălbenuș crud sau 1 gălbenuș crud și 1 gălbenuș fiert
  • 1 linguriță de muștar
  • 250 ml ulei
  • 1 linguriță de suc de lămâie
  • sare

Mod de preparare maioneză clasică

Este un sos pe care toată lumea trebuie să îl știe să facă, mai ales că este atât de versatil. Iată cum poți să faci maioneză foarte repede, iar rezultatul este garantat de fiecare dată.

Punem ălbenușul într-un castron curat și punem și muștarul, alături de o linguriță de suc de lămâie. Dacă alegi să folosești gălbenuș fiert, atunci trebuie să amesteci până acesta se sfărâmă. Trebuie să fii sigur că nu au rămas deloc cocoloașe. Punem uleiul încet la început, cel mai bine ar fi să punem câte o lingură. E important să pui următoarea lingură de ulei când aceasta este deja încorporată. Când deja e mai consistentă, poți pune mai mult ulei.

Sfaturi pentru a face o maioneză perfectă

Este cu adevărat un preparat simplu, dar pentru a-ți ieși bine e nevoie să ții cont de câteva sfaturi. Mai întâi, este esențial să respecți ordinea în care trebuie adăugate ingredientele, dacă vrei să ai parte de un rezultat perfect.

Foarte important este, de asemenea, să pui zeama de lămâie pe gălbenușuri încă de la început. Aceasta previne tăierea maionezei. De asemenea, trebuie să folosești suc de lămâie proaspăt stors, nu suc din comerț pentru că îți poate strica rezultatul.

Un alt sfat foarte prețios este să începi cu o cantitate mică de ulei și apoi să o mărești pe măsură ce crește și cremozitatea și consistența.

Dacă totuși maioneza ta se taie, poți să pui încă o linguriță de muștar și să o încorporezi repede pentru a anula tăierea.

Foarte important este și să folosești ingrediente de cea mai bună calitate, pentru că aceasta se va vedea imediat în preparatul tău.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: