Redactia.ro
Home » Stil de viață » 3 rețete de salate cu maioneză. Cum prepari o maioneză ușoară și gustoasă

3 rețete de salate cu maioneză. Cum prepari o maioneză ușoară și gustoasă

3 rețete de salate cu maioneză. Cum prepari o maioneză ușoară și gustoasă

Salatele reprezintă un preparat ușor de făcut, hrănitor și extrem de delicios. Pentru cei interesați, în acest articol găsiți 3 rețete de salate cu maioneză făcută în casă, din foarte puține ingrediente. Iată, așadar, de ce ai nevoie pentru a pregăti un prânz delicios și rapid.

3 rețete de salată cu maioneză

  1. Salata de crudități și pui cu maioneză

Una dintre cele mai delicioase rețete de salată o reprezintă aceasta, cu crudități și maioneză. Pentru a o pregăti, aveți nevoie de următoarele ingrediente: un piept de pui fiert și fără pieliță, țelină, morcov și mere.

Ca să o prepari îți ia mai puțin de 15 minute. Tot ce trebuie să faci e să tai pieptul de pui fiert în cubulețe și să dai pe răzătoare țelina, morcovul și merele. Pune-le pe toate într-un bol, adaugă sare și piper. La sfârșit, adaugă maioneză făcută chiar de către tine, acasă, sănătoasă și cu puține ingrediente. Rețeta mai jos.

   2.  Salata de ciuperci cu maioneză

O altă rețetă simplă este cea cu ciuperci și maioneză. Tot ce trebuie să faci e să ai 250 de g de ciuperci, 100 g de maioneză, 200 ml de smântână și 5-6 căței de usturoi, mărar și sare.

Ciupercile se spala și se pun la fiert pt 30 de min. Ulterior, se scurg de apă și se lasă la racit. Apoi, se taie în cubulețe și se adaugă maioneza, smântâna, usturoiul dat pe răzătoarea mică, mărar și sare după gust.

3. Salată de ton cu maioneză

Ai nevoie de 4 conserve de ton în apă, o legătură de ceapă verde, mărar verde, piper și maioneză.

Cum se prepară? Tonul se scurge bine de apă, apoi se pune într-un castron. Peste se adaugă ceapa verde tăiată mărunt, maioneză, piper și mărar verde proaspăt tocat.

 

Cum prepari o maioneză ușoară și gustoasă

Pentru o maioneză de casă, sănătoasă și gustoasă, ai nevoie de 1 gălbenuș de ou, 2 lingurițe de muștar clasic, ulei în jur de 150 ml și sare.

Cum o prepari? Într-un bol se adaugă gălbenușul de ou cu 2-3 lingurițe de muștar și un praf de sare. Treptat se incorporează câte puțin uleiul. Adăugați ulei până obțineți cantitatea de maioneză dorită. Țineți cont, nu depășiți 200 ml de ulei. La sfârșit se adaugă sare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini