Redactia.ro
Home » Homepage » Cum se va desfășura noul an școlar. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu: ”Masca, obligatorie, indiferent dacă elevii sunt vaccinați”

Cum se va desfășura noul an școlar. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu: ”Masca, obligatorie, indiferent dacă elevii sunt vaccinați”

Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat cum se vor desfășura orele în noul an școlar 2021-2022. Una dintre regulile valabile este aceea potrivit căreia masca va fi obligatorie pentru toți elevii, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați.

Cum se va desfășura noul an școlar. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu: ”Masca, obligatorie, indiferent dacă elevii sunt vaccinați”

În noul an școlar masca va fi obligatorie, pentru toți elevii, fără a se ține cont de vaccinare, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Imunizarea va fi luată în calcul în cazul în care într-o clasă vor apărea infectări. Concret, cei nevaccinați vor trebui să învețe de acasă până li se vor vindeca de boală colegii, iar cei vaccinați se vor putea prezenta fizic la cursuri într-o astfel de situație.

„Nu vă ascund că este de luat în calcul, cu titlul de ipoteză, inclusiv acea decizie care în cazul apariției unor cazuri confirmate într-o clasă, cei care nu sunt vaccinați să treacă obligatoriu în online, iar cei care sunt vaccinați să poată continua cu prezență fizică, nu să fie obligați. Masca va fi obligatorie în continuare în școli, indiferent dacă elevii sunt vaccinați sau nu. Distanțarea va rămâne o regulă”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Pe lângă măsurile menționate vor trebui respectate cele valabile și în anul anterior: distanțarea socială, dezinfectarea, aerisirea spațiilor unde se învață.

„De asemenea, respectarea normelor de igienă și obligativitatea aerisirii spațiilor de învățământ. Ne vom asigura că în fiecare școală se înțelege importanța acestei măsuri. Testarea a avut drept factor limitativ acordul părinților. Vom discuta inclusiv despre importanța testării pentru a sensibiliza părinții pentru a-și da acordul pentru testare”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Elevii bolnavi de cancer vor putea da examene în spital

Pe data de 13 septembrie, va începe școala în acest an. Iar de această dată au fost luate măsuri și pentru elevii bolnavi de cancer. Reprezentanții ministerului au hotărât ca cei care fac chimioterapie să poată da examene în spital.

Vom acorda o atenție deosebită unui lucru neglijat până acum, școala în spital. Există sute de copii care pe parcursul acestor examene sunt în spital sau pe parcursul anului școlar, în ședințe de chimioterapie.Până acum, prevederile, la ora la care vorbim, prevăd un număr minim pentru constituirea unei grupe de elevi în clasă. Ce grupe să constitui în școală în Fundeni sau în Spialul Marie Curie? În fundeni avem 92 de elevi, în Spitalul Marie Curie avem aproape 30 de elevi în această situație și în țară numărul lor se multiplică. Atunci când sunt sub perfuzii într-un salon, nu putem vorbi de constituirea unei grupe. Dorim promovarea unei OUG prin care să constituim un corp al profesorilor pentru școala în spital și să organizăm sistemul în așa măsură încât fiecare elev să aibă acces la educație”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu, în urmă cu câteva zile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: