Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum se vopsesc ouăle de Paște natural și fără chimicale. Ce ingrediente să folosești pentru a obține nuanțe minunate

Cum se vopsesc ouăle de Paște natural și fără chimicale. Ce ingrediente să folosești pentru a obține nuanțe minunate

Cum se vopsesc ouăle de Paște natural și fără chimicale

Cum se vopsesc ouăle de Paște natural și fără chimicale. Mai sunt câteva zile până la sărbătorile Pascale, iar gospodinele au început pregătirile bunătăților pentru masa de Paște. Conform tradiției de Joia Mare, ziua răstignirii Mântuitorului, femeile coc pasca, cozonacul și încondoiează și vopsesc ouăle. Cum se pregătesc ouăle pentru vopsirea naturală.

Cum se vopsesc ouăle de Paște natural și fără chimicale. Ce ingrediente să folosești pentru a obține nuanțe minunate

Cum se vopsesc ouăle de Paște natural și fără chimicale. Duminică creștin ortodocșii vor sărbători Învierea Domnului, iar gospodinele deja au început pregătirile bunătăților pentru masa de Paște. Ouăle frumos colorate sunt dorința oricărei gospodine, dar acestea își pun din ce în ce mai des problema obținerii unei vopseli naturale, care să nu conțină nici un fel de chimicale. Așadar, pentru a evita surprizele neplăcute, femeile trebuie să respecte anumite reguli n vopsirea ouălelor.

Pentru început, femeile trebuie să fiarbă ouăle foarte bine, iar timpul de fierbere trebuie să fie de 10 minute. Cratița în care sunt puse trebuie să fie acoperită cu un capac, iar când apa începe să clocotească, se pune oțetul și ingredientele, după preferință. În apa colorată se adaugă pe rând ouăle și se fierb încă 10 minute. La sfârșit, ouăle vopsite se scot pe un prosop de hârtie și se șterg cât sunt calde cu un șervețel îmbibat cu ulei.

Pentru a obține nuanțe minunate, iată câteva ingrediente accesibile:

Spanacul

Secretul gospodinelor pentru ouăle verzi este spanacul. Acesta se fierbe înainte de a fi folosit, pentru că frunzele proaspete nu vor reuși să coloreze ouăle de Paște. Zeama de spanac fiert este un truc foarte bun pentru colorarea proaspătă și veselă. Ouăle se lasă la fiert în zeama de spanac pentru câteva minute sau se lasă la înmuiat peste noapte, iar apoi veți obține o culoare deosebit de verde praz.

Sfecla

Dacă vreți să obțineți ouă colorate roz pal, este recomandat să folosiți sucul de sfeclă. Ouăle trebuie fierte foarte bine în sucul de sfeclă și trebuie lăsate peste noapte în această zeamă. Pentru a obțin eo culoare intensă este recomandat să folosiți ouăle de coajă albă.

Varza Roșie

Pentru a vopsi ouăle albastre trebuie să folosiți varza roșie, iar în acest fel se pot obține o culoare de la purpuriu până la albastru închis. Tot ce contează este ca în tot timpul acesta, ouăle trebuie lăsate în zeama de varză roșie fiartă. Dacă vreți să fie purpurii, violet, ouăle pot fi lăsate doar câteva minute sau ore la înmuiat. Dacă vreți să obțineți o culoare albastră, trebuie să lăsați ouăle peste noapte.

Cojile de ceapă

Cel mai cunoscut ingredient în culorarea ouălelor în mod natural este coaja de ceapă. Pentru a obține un portocaliu inchis, femeile folosesc cojile de la 6-8 cepe, pe care le fierb timp de 30 de minute în 4 căni de apă. Ouăle se fierb alături de cojile de ceapă, iar pentru a obține o culoare mai puternicî este recomandat să fie pregătite alături de cojile de ceapă.

Cafea

Cafea este și ea un ingredient recomandat pentru vopsirea ouălelor. Aceasta poate da ouălelor tonuri de mari mai închis sau mai deschis. Se fierbe cafeaua, se strecoară zațul și se lasă ouăle peste noapte în vasul în care se află cafeaua.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: