Redactia.ro
Home » Știri » Cum știu unde să îmi aleg o vacanță sigură, în 2020. Re-Open Europa, platforma online unde poți verifica serviciile de turism

Cum știu unde să îmi aleg o vacanță sigură, în 2020. Re-Open Europa, platforma online unde poți verifica serviciile de turism

Vacanță 2020

După pandemia de coronavirus, turismul începe cu greu să se dezmorțească. Totuși, în unele țări măsurile restrictive încă există, în altele granițele încă sunt închise pentru anumite categorii de oameni, iar alte state au dat frâu liber turiștilor. Pentru a fi corect informați, Comisia Europeană a lansat luni platforma online Re-open EU, prin care turiștii pot călători în siguranța, chiar și în condițiile actuale de pandemie.

Ce este platforma Re-open Europe. Trebuie să știi dacă vrei să călătorești

Din dorința Comisiei Europene, a luat naștere site-ul Re-open EU, care are dezideratul de a pune pe picioare turismul, atât de afectat de criza sanitară provocată de coronavirus. Totodată, site-ul sprijină reluarea călătoriilor în străinătate, în cele mai sigure condiții, având în vedere că încă nu se poate spune că am scăpat de COVID-19, mai ales pentru că nu există un vaccin pentru această boală.

Prin decizii responsabile și în cunoștință de cauză, europenii vor fi în măsură să își planifice vacanțele de vară și deplasările pe termen mai lung ținând cont de riscurile persistente legate de coronavirus”, precizează Comisia Europeană, într-un comunicat.

Vacanțe sigure în Europa

Platforma, care este deja funcțională, dă informații în timp real despre granițe, despre disponibilitatea mijloacelor de transport în comun, dar și despre restricțiile de călătorie.

După săptămâni întregi de izolare, granițele interne ale UE încep să se redeschidă. Site-ul «Re-open EU» pe care îl lansăm astăzi va facilita accesul călătorilor la o serie de informații practice, care le vor permite să-și facă încrezători planurile de vacanță și să se deplaseze în siguranță”, spune Thierry Breton, comisarul pentru piața internă.

Oficialii Uniunii spun că platforma Re-open EU se adresează atât turiștilor, cât și pentru cei care dețin afaceri din domeniul turismului, adică patronii de restaurante sau hoteluri.

«Re-open EU» se adresează în egală măsură proprietarilor de restaurante și de hoteluri mici, precum și localităților din întreaga Europă, permițându-le să se inspire din soluțiile inovatoare dezvoltate de alții”, a precizat oficialul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: