Redactia.ro
Home » Știri » Cum trebuie să procedezi când bancomatul nu-ţi dă banii solicitaţi la retragere sau când aparatul îţi „înghite” cardul

Cum trebuie să procedezi când bancomatul nu-ţi dă banii solicitaţi la retragere sau când aparatul îţi „înghite” cardul

Bancomatele sunt opţiuni viabile pentru a „face rost” de bani. Asta dacă şi ai sume pe card. Totuşi, aparatele băncilor nu sunt perfecte. Uneori, mai dau şi rateuri: nu-ţi eliberează „lichidităţile” sau refuză returnarea cardului.

Ce este de făcut în asemenea situații?

Depune o contestaţie la bancă

Cum procedezi dacă suma de care ai nevoie nu ți se oferă când programul băncilor nu mai este disponibil? În acest caz, așteaptă până când băncile își reiau activitatea și vei merge apoi să depui o contestație, în care să menționezi dificultatea cu care te-ai confruntat.

Totodată, ce este făcut în clipa în care un bancomat de la o bancă diferită față de cea unde ai cardul nu-ți mai dă banii? Aici trebuie să te adresezi atât băncii de care aparții, cât și celei unde ai întâmpinat problema. Vor fi câteva drumuri de făcut.

Apoi, dacă niciuna dintre soluțiile menționate nu funcționează îți mai rămâne să te adresezi Protecției Consumatorului. Suni la ei sau te adresezi chiar la fața locului și scrii o cerere în care îți vei expune problema. Reprezentanții instituției vor interveni și ți-ar putea fi de mare ajutor.

Câţi bani poţi scoate de la bancomat?

Ca referință, în cazul Băncii Transilvania, limita standard de retragere de la bancomat e de 5.000 de lei, iar în cazul în care titularul solicită ca aceasta să fie majorată, se poate ajunge până la 9.000 de lei pe zi – bani ce pot fi scoși din bancomat fără niciun fel de problemă.

În general, ceea ce trebuie să reții e că toate băncile din România îți vor permite să scoți pe zi aproximativ 10.000 de lei maximum, după ce soliciți majorarea limitei.

În calitate de titular al contului respectiv te poți adresa la cea mai apropiată sucursală a băncii al cărui client ești și poți solicita angajaților de la ghișee să-ți majoreze limita de retragere.

Orice variantă ai alege, banca va răspunde solicitării tale și-ți va permite ca, atunci când mergi să folosești un bancomat, să poți scoate mai mult numerar. Important este să te asiguri că bancomatul respectiv are bani suficienți pentru tine.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: