Redactia.ro
Home » Știri » Cum va fi valul al treilea al pandemiei. Avertismentul dur al medicilor pentru tineri

Cum va fi valul al treilea al pandemiei. Avertismentul dur al medicilor pentru tineri

Valul trei al pandemiei va afecta tinerii

Valul al treilea al pandemiei va afecta în principal tinerii, avertizează medicii. Potrivit spuselor lor, acest lucru s-ar putea întâmpla din cauza faptului că populația tânără nu a fost, încă, imunizată.

Cum va fi valul al treilea al pandemiei. Avertismentul dur al medicilor pentru tineri

Valul al treilea al pandemiei pare a fi tot mai aproape, având în vedere faptul că în ultima săptămână, numărul de cazuri pozitive cu SARS-COV2 a depășit 3000 de persoane. Medicii trag un semnal de alarmă și spun că populația tânără va fi cea mai afectată de valul al treilea, din cauză că nu a fost încă, imunizată.

Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din București, a spus la Digi 24 că grupele vulnerabile nu vor mai fi atât de expuse infectării în valul al treilea, deoarece s-au vaccinat anti-Covid.

”Cred că va fi un al treilea val diferit față de cele din 2020, pentru că atunci aveam toată populația expusă riscului. În acest moment, grupele vulnerabile sunt oarecum securizate prin vaccin. Cred că vom avea un număr de cazuri în creștere la populația tânără, care încă nu a fost imunizată”, a avertizat Radu Țincu.

Totodată, medicul Radu Țincu mai precizează că impactul persoanelor tinere infectate, care vor fi la ATI, nu va fi la fel de mare ca în perioada septembrie-octombrie, anul trecut.

”Avem o nouă varianta virală, varianta britanică, care în mod sigur circulă în România intracomunitar, o variantă virală cu o transmisibilitate mult mai ridicată.Anticipez că va fi o accelerare a tarnsmiterii în rândul comunităților de persoane tinere și acest lucru nu va avea un impact așa mare cum a fost în septembrie-octombrie anul trecut asupra sistemului de terapie intensivă. Sigur că, odată ce numărul de persoane tinere îmbolnăvite de COVID va crește și vom avea mii de persoane diagnosticate pozitiv, va exista și un procent redus de oameni care vor dezvolta și forme severe”, a mai spus medicul Radu Țincu.

Când va sosi valul al treilea al pandemiei

Valul al treilea al pandemiei ar putea fi prezent în țară la peste 5.000 de infectări zilnice, anunță specialiștii.

 „În momentul ăsta nu cred că este vorba despre preambulul pentru valul trei. Dacă vom avea peste 5.000 de infectări pe zi va fi un semnal de alarmă că urmează valul trei”, a explicat medicul Adriana Pistol, pentru Radio Europa Liberă, director al Institutului Național de Sănătătate Publică.

Alți medici mai spun că instalarea valului al treilea al pandemiei, în România depinde de cum sunt respectate măsurile de protecție, în continuare.

„Problema este despre cum va arăta acest val trei care va depinde foarte mult de modalitatea în care noi controlăm lucrurile. Nu este o noutate că vine un nou val, deja suntem după un an de trecere printr-un val 1 și un val 2, care a fost mult mai intens și în afară și în România. Ceea ce este de făcut și cum va arăta valul trei vor arăta în același timp cât suntem de consecvenți în măsurile pe care le aplicăm. Măsurile nonfarmacologice trebuie respectate și păstrate, indiferent de opiniile unora și altora că ar însemna o constrângere. Nu este o constrângere, ci o soluție ”, a precizat și președinta Societății Române de Epidemiologie, Doica Azoicăi, pentru aceeași sursă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: