Redactia.ro
Home » Monden » Cumpăna vieţii pentru Jane Fonda: bolnavă de cancer, se luptă cu autorităţile din SUA!

Cumpăna vieţii pentru Jane Fonda: bolnavă de cancer, se luptă cu autorităţile din SUA!

Jane Fonda a anunțat că are ”un cancer foarte ușor” și face chimioterapie. Într-o postare către cei 1,9 milioane de urmăritori ai săi de pe Instagram, femeia, în vârstă de 84 de ani, a spus că are limfom non-Hodgkin.

Totodată, ea a acuzat inegalitățile în ceea ce privește accesul la îngrijiri medicale în Statele Unite.

Crede că boala e vindecabilă

Jane Fonda a spus că are un cancer complet vindecabil – 80% dintre oameni supraviețuiesc, astfel că se simte foarte norocoasă. „Aproape fiecare familie din America a trebuit să se confrunte cu cancerul la un moment dat sau altul şi mult prea mulţi nu au acces la asistenţa medicală de calitate pe care o primesc eu şi acest lucru nu este corect”, a adăugat ea.

Actriţa a scris că va face şase luni de chimioterapie, dar „nu va lăsa nimic din toate acestea să interfereze cu activismul” său pentru climă.

A recunoscut că e privilegiată

„Sunt, de asemenea, norocoasă că am asigurare de sănătate și acces la cei mai buni medici și tratamente. Sunt conștientă că sunt privilegiată și asta este trist”, a continuat vedeta, unul dintre principalii susținători ai Partidului Democrat din Statele Unite, adăugând că „mulți” americani nu au acces la îngrijirea de calitate pe care o primește ea și „asta nu este corect”.

În finalul postării sale, Fonda a subliniat alegerile de la jumătatea mandatului din noiembrie – în care toate locurile din Camera Reprezentanţilor a SUA şi puţin peste o treime din cele din Senat, sunt puse la bătaie.

„Se apropie alegerile de la jumătatea mandatului şi sunt mai mult decât importante, aşa că puteţi conta pe mine să fiu alături de voi în timp ce creştem armata noastră de campioni ai climei”, a scris ea.

Cine este Jane Fonda?

Actriţa premiată cu Oscar şi-a făcut debutul în 1960, devenind celebră pentru că a jucat în filme precum Barbarella, Nine to Five şi On Golden Pond. Cea mai recentă interpretare a sa a fost în serialul de comedie Grace and Frankie de pe Netflix.

Cariera ei a avut multe alte fațete. Vedetă de gimnastică aerobică, este cunoscută și pentru activismul său pașnic din timpul războiului din Vietnam și, până în prezent, în favoarea mediului și a luptei împotriva schimbărilor climatice.

În 2016, Jane Fonda şi-a petrecut Ziua Recunoştinţei printre protestatarii de la Standing Rock, demonstrând împotriva construirii conductei Dakota Access Pipeline.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: