Redactia.ro
Home » Știri » Curemur de magnitudine însemnată, marți dimineață, în Vrancea

Curemur de magnitudine însemnată, marți dimineață, în Vrancea

CUTREMUR

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 pe scara Richter s-a produs marți dimineață, în județul Vrancea. Seismul a fost înregistrat la ora locală 7.17.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 130 de kilometri.

Seismul a avut loc în apropierea oraşelor Odobeşti (38 km), Panciu (43 km), Oneşti (49 km), Focşani (52 km) şi Râmnicu Sărat (52 km).

Două CUTREMURE au avut loc în mai puțin de șase ore, în Vrancea și Buzău

În luna octombrie, în România au avut loc şase seisme, cu magnitudini cuprinse între 2,3 şi 3,6 pe Richter.

În acest an, cel mai semnificativ cutremur din România a avut magnitudinea de 4,5 pe scara Richter şi s-a produs în judeţul Buzău.

Cel mai puternic cutremur din 2019

Un seism cu magnitudinea de 4,5 s-a produs pe 3 septembrie, la ora 14.55, potrivit aplicaţiei INFP. Cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Seismul a avut magnitudinea de 4.5 pe scara Richter şi s-a produs o la adâncimea de 140 de km.

Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de III grad(e) Mercalli. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orase: Nehoiu(12km), Întorsura Buzăului(30km), Covasna(33km), Vălenii de Munte(44km), Slănic(47km), potrivit INFP.

Câteva reguli care trebuie respectate în caz de cutremur

Potrivit Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru situații de urgență, clădirile trebuie părăsite cu calm, fără a lua lucruri inutile. Drumul spre ieșire trebuie să fie verificat cu grijă, pentru a se evita, expunerea la pericol.

Trebuie prevenită rănirea provocată de căderea tencuielilor, la ieșirea din clădire cu ajutorul unui scaun ori alt obiect protector. În caz că ieșirea este blocată, trebuie să se acționeze fără panică fără deblocarea acestora. Dacă ușile nu pot fi deschise, se recomandă spargerea geamului, utilizând un scaun.

 

Loading...