Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 17 mai 2021. Valorile monedelor principale

Curs valutar BNR 17 mai 2021. Valorile monedelor principale

Curs valutar BNR 23 iunie 2021

Curs valutar BNR 17 mai 2021. Banca Națională a României (BNR) comunică în fiecare zi cotațiile pentru principalele monede internaționale. Luni, 17 mai se vor afla cotațiile pentru euro, dolar, lira sterlină și francul elvețian.

Curs valutar BNR 17 mai 2021. Valorile monedelor principale

Banca Națională a României (BNR) va actualiza, luni, 17 mai, cursul valutar pentru principalele monede internaționale. După o nouă ședință a Băncii Naționale a României, luni, la ora 13.00 se vor afla cotațiile acestora. Până la comunicarea oficială, valorile care se vor lua în considerare vor fi cele de vineri, 14 mai.

Curs valutar BNR 17 mai 2021. Cât costă un euro

În ultimele luni, valorile monedei europene au trecut mult peste pragul istoric în România. Ultima oară, euro avea valoarea de 4,9256  de lei.

Curs valutar BNR 17 mai 2021. Cât costă un dolar american

Dolarul american înregistrează o scădere dramatică în ultimele luni, drept dovadă, ultimele cifre ale BNR arată că a ajuns la 4,0527 lei.

Curs valutar BNR 17 mai 2021. Cât costă un franc elvețian

Francul elvețian a mai crescut, potrivit ultimelor date transmise. Luni a ajuns la 4,4985 de lei.

Curs valutar BNR 17 mai 2021. Cât costă o liră sterlină

Lira sterlină a ajuns la 5,7135 lei.

Aurul a crescut vineri la 239,7988 lei pentru un gram, faţă de 237,9383 lei pentru un gram, nivelul din şedinţa precedentă. Pe 7 august 2020, aurul a atins un nou record în faţa leului, 271,0003 lei pentru un gram. Nu există date pe site-ul băncii centrale pentru valorile metalului preţios înainte de 2005.

Ce rol are cursul valutar BNR  în economie

Cursul valutar de schimb că are un rol important în stabilitatea economică, spune Mugur Isărescu, guvernator BNR.

”Cursul de schimb joacă, în mod special în cazul României, un rol important de indicator public al stabilităţii şi situaţiei economice generale, iar BNR a menţinut regimul de flotare controlată, dar, având în vedere contextul actual, a decis să furnizeze lichiditate, în special pe bază bilaterală pentru a preveni volatilitatea excesivă a cursului nominal  şi pentru a preveni o depreciere majoră nenecesară a monedei naţionale. În ceea ce priveşte dobânda de politică monetară, spre deosebire de evoluţiile altor ţări din regiune, BNR nu a operat reduceri drastice ale ratei dobânzii de politică monetară”, a spus Mugur Isărescu.

Curs valutar BNR 17 mai 2021. De asemenea, se pare că un raport de stabilitate al BNR arată că pandemia a afectat simțitor sectorul bancar.

”Unele dintre efecte s-au resimțit deja la nivelul sectorului bancar, iar altele este posibil să se materializeze pe termen scurt. În primul rând, incertitudinile cu privire la perspectivele cadrului economic au condus la creșterea volatilității surselor de finanțare, în special în intervalul apropiat datei declarării stării de urgență în România, cu efecte tranzitorii asupra lichidității bancare”, arată raportul de stabilitate al BNR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: