Redactia.ro
Home » Știri »  Curs valutar BNR 2 decembrie 2020. Ce valori au principalele monede

 Curs valutar BNR 2 decembrie 2020. Ce valori au principalele monede

curs valutar

Curs valutar BNR 2 decembrie 2020. Banca Națională actualizează în fiecare zi rata de curs valutar pentru principalele monede europene. Iată ce valori a acestea, în ziua de azi.
UPDATE

BNR a actualizat cursul valutar pentru principalele monede:
1EUR-4.8721
1USD-4.0434
1CHF-4.4931
1GBP-5.3981

Curs valutar BNR 2 decembrie 2020. Ce valori a principalele monede

Banca Națională a României actualizează în fiecare zi, în cursul orei 13:00, rata de schimb valutar pentru principalele monede europene. Acest lucru se întâmplă doar în zilele lucrătoare, de luni până vineri. Așadar, datele care sunt luate acum în considerare sunt cele depe 27 noiembrie, având în vedere că au fost două zile de sărbătoare națională, în care nicio instituție bancară nu a lucrat. Iată cât costă un euro, un dolar american, un franc elvețian și o liră sterlină.

Curs valutar BNR 2 decembrie 2020. Cât costă un euro

Euro a scăzut în ultima ședință a BNR și a ajuns la valoarea de 4.8735 de lei. Scăderea care a fost înregistrată în acest caz a fost de -0.0003 de lei.

Curs valutar BNR 2 decembrie 2020. Cât costă un dolar american

Un dolar american costă mai puțin decât în sesiunea precedentă a BNR, iar valoarea acestuia este de 4.0875 de lei. Vorbim despre o scădere de -0.0047 de lei.

Curs valutar BNR 2 decembrie 2020. Cât costă un franc elvețian

Valoarea unui franc elvețian este în creștere în această zi, după cum arată datele BNR. Acesta a ajuns să coste 4.5081 de lei, iar creșterea despre care vorbim a fost de +0.0039 de lei.

Curs valutar BNR 2 decembrie 2020. Cât costă o liră sterlină

Lira sterlină a scăzut și a ajuns la valoarea de 5.4471 de lei. Scăderea care a fost înregistrată a fost de -0.0150 de lei.

Cum va fi perioada următoare din punct de vedere economic

BNR a transmis un punct de vedere cu privire la situația economică viitoare, după apariția vaccinului pentru coronavirus.

„Trimestrul patru este un trimestru cu cântec. Nu avem o imagine exactă încă a evoluţiei acestui val al doilea. Unii spun că este abia la început… că această creştere a deceselor şi a infectărilor zilnice, cu măsurile care s-au luat pentru restrângerea activităţilor şi o mai accentuată izolare, toate astea s-ar putea să ne întoarcă într-un fel în trimestrul doi. Ne uităm însă ce se conturează în legătură cu vaccinul. Trimestrul patru, sigur, s-ar putea să nu mai poată fi salvat, dar va fi salvat trimestrul întâi de anul viitor”, a declarat Adrian Vasilescu, consultant de strategie în cadrul Băncii Naţionale a României.

Ce măsuri a luat BNR pentru reducerea efectelor pandemiei

Adrian Vasilescu a dat mai multe detalii:

„Trimestrul trei a fost salvat de politicile guvernamentale şi de măsurile luate de banca naţională. Eu nu mă amestec în politicile guvernamentale dar pot să spun că măsurile luate de BNR s-au transpus într-o ameliorare a căderii economice din acest an şi în special în creşterea din trimestrul trei. Am în vedere în primul rând că au fost trei importante reduceri ale dobânzii de politică monetară, care împreună cu măsurile pentru asigurarea lichidităţii adecvate în sistemul bancar au asigurat trei lucruri importante: finanţarea bugetului public, finanţarea economiei naţionale şi bani pentru creditarea populaţiei – asta s-a văzut şi în consum, care în această perioadă foarte grea nu a derapat”, a mai spus Adrian Vasilescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: