Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 21 iulie 2021. Ce valori au monedele principale

Curs valutar BNR 21 iulie 2021. Ce valori au monedele principale

Curs valutar BNR 21 iulie 2021. Banca Națională a României (BNR) urmează să transmită valorile principalelor monede de miercuri, 21 iulie. BNR este instituția abilitată în acest sens.

Curs valutar BNR 21 iulie 2021. Ce valori au monedele principale

Curs valutar BNR 21 iulie 2021. Banca Națională a României (BNR) actualizează, zilnic, în jurul orei 13:00 valorile monedelor principale. Acest lucru se întâmplă în urma unei ședințe, iar până atunci se iau în considerare valorile din ziua precedentă. Iată ultimele cotații ale euro, dolarul american, o liră sterlină și francul elvețian.

Curs valutar BNR 21 iulie 2021. Cât costă un euro

Potrivit ultimelor informații transmise de Banca Națională a României, un euro a ajuns marți la 4.9253 lei. Acest lucru înseamnă, însă, o scădere cu  -0.0009 unități față de luni, când avea 4.9262 lei.

Curs valutar BNR 21 iulie 2021. Cât costă un dolar american

Marți, 20 iulie, un dolar american a atins pragul de 4.1736 lei. Și aici avem parte de o scădere, de -0.0088 unități față de valoarea stabilită luni, 19 iulie.

Curs valutar BNR 21 iulie 2021. Cât costă un franc elvețian

Marți, 20 iulie, francul elvețian a atins valoarea de  4.5497 lei, adică o creștere de  +0.0092 unități față de luni, 19 iulie. La începutul săptămânii, moneda principală costa  4.5405 lei.

Curs valutar BNR 21 iulie 2021. Cât costă o liră sterlină

Lira sterlină a avut marți, 20 iulie, 5.7006 lei ca valoare. Așadar, s-a ajuns la o creștere de -0.0442 unități, față de luni. La început de săptămână, o liră sterlină era cotată la 5.7448 lei.

De ce este important să știm cursul valutar

Potrivit spuselor guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, cursul valutar indică stabilitatea economică a țării. Este important să urmărim aprecierea monedei naționale, leul.

”Cursul de schimb joacă, în mod special în cazul României, un rol important de indicator public al stabilităţii şi situaţiei economice generale, iar BNR a menţinut regimul de flotare controlată, dar, având în vedere contextul actual, a decis să furnizeze lichiditate, în special pe bază bilaterală pentru a preveni volatilitatea excesivă a cursului nominal  şi pentru a preveni o depreciere majoră nenecesară a monedei naţionale. În ceea ce priveşte dobânda de politică monetară, spre deosebire de evoluţiile altor ţări din regiune, BNR nu a operat reduceri drastice ale ratei dobânzii de politică monetară”, a spus Mugur Isărescu.

Economia României, afectată de pandemie

Un raport al BNR arată că pandemia și-a pus mult amprenta asupra economiei țării.  Acest lucru, de altfel, l-au resimțit milioane de oameni, când au rămas fără job-uri sau mulți cei din industria HORECA, organizare de evenimente sau artiști.

”Unele dintre efecte s-au resimțit deja la nivelul sectorului bancar, iar altele este posibil să se materializeze pe termen scurt. În primul rând, incertitudinile cu privire la perspectivele cadrului economic au condus la creșterea volatilității surselor de finanțare, în special în intervalul apropiat datei declarării stării de urgență în România, cu efecte tranzitorii asupra lichidității bancare”, arată raportul de stabilitate al BNR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: