Redactia.ro
Home » Știri » Curs valutar BNR 23 februarie 2021. Valorile principalelor monede

Curs valutar BNR 23 februarie 2021. Valorile principalelor monede

GALERIE FOTO (2) Curs valutar BNR 23 februarie 2021

Curs valutar BNR 23 februarie 2021. Banca Națională a României a actualizat cursul valutar pentru toate mondele europene. Iată ce valori au acestea în ziua de marți.
UPDATE
BNR a actualizat cursul valutar:
1EUR-4.8745
1USD-4.0118
1CHF-4.4579
1GBP-5.6522

Curs valutar 23 februarie 2021. Ce valori au monedele la cursul BNR

BNR actualizează cursul valutar pentru principalele monede în fiecare zi, în cursul orei 13. Până atunci, luăm în considerare valorile de luni.

Curs valutar BNR 23 februarie 2021. Cât costă un euro

Euro este în scădere în ziua aceasta, după cum arată Banca Națională. Valoarea acestuia este de 4.8746 de lei. Scăderea care a fost înregistrată este de -0.0001 de lei. Anterior, un euro a fost cotat la 4.8747 de lei.

Curs valutar BNR 23 februarie 2021. Cât costă un dolar american

Dolarul american face parte din monedele care s-au apreciat în raport cu leul românesc. Acesta a ajusn să coste 4.0188 de lei. Creșterea care a fost înregistrată a fost de +0.0037 de lei.

Curs valutar BNR 23 februarie 2021. Cât costă un franc elvețian

Și francul elvețian s-a depreciat în fața francului elvețian, iar valoarea la care a ajuns acesta este de 4.4703 de lei. Scăderea înregistrată a fost de -0.0227 de lei.

Curs valutar BNR 23 februarie 2021. Cât costă o liră sterlină

Lira sterlină este în creștere, iar acesta a ajuns la valoarea de 5.6364 de lei, după cum arată cursul valutar BNR.

Efectele pandemiei asupra României, din punct de vedere economic

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a transmis ce efecte a avut pandemia la nivelul țării noastre, asupra sectorului economic.

„Unele dintre efecte s-au resimțit deja la nivelul sectorului bancar, iar altele este posibil să se materializeze pe termen scurt. În primul rând, incertitudinile cu privire la perspectivele cadrului economic au condus la creșterea volatilității surselor de finanțare, în special în intervalul apropiat datei declarării stării de urgență în România, cu efecte tranzitorii asupra lichidității bancare”, arată raportul de stabilitate al BNR.

Mai mult, acesta a explicat și ce rol are cursul de schimb valutar pentru țara noastră. Iată declarația acestuia:

„Cursul de schimb joacă, în mod special în cazul României, un rol important de indicator public al stabilităţii şi situaţiei economice generale, iar BNR a menţinut regimul de flotare controlată, dar, având în vedere contextul actual, a decis să furnizeze lichiditate, în special pe bază bilaterală pentru a preveni volatilitatea excesivă a cursului nominal  şi pentru a preveni o depreciere majoră nenecesară a monedei naţionale. În ceea ce priveşte dobânda de politică monetară, spre deosebire de evoluţiile altor ţări din regiune, BNR nu a operat reduceri drastice ale ratei dobânzii de politică monetară”, mai spune Isărescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: