Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur de 5,1 grade înregistrat în Cipru! Nu au fost raportate victime

Cutremur de 5,1 grade înregistrat în Cipru! Nu au fost raportate victime

Cutremur de 5,1 grade înregistrat în Cipru! Nu au fost raportate victime

În cursul zile de joi, un cutremur cu magnitudinea de 5,1 pe scara Richter s-a produs în insula Cipru. Nu au fost raportate victime şi nici pagube materiale considerabile

Cutremur de 5,1 grade înregistrat în Cipru

Potrivit Centrului Seismologic European-Mediteranean (CSEM), un cutremur cu magnitudinea de 5,1 pe scara Richter s-a produs joi în insula Cipru, situată în nord-estul Mării Mediterane,

Epicentrul cutremurului a fost în largul mării, la 42 de kilometri est de Nicosia, capitala Ciprului, în apropiere de oraşul de coastă Larnaca. Seismul s-a produs la o adâncime de 60 de kilometri și a avut loc la 16:38 ora locală (14:38 GMT), scrie Agerpres.

Cutremur de 5,1 grade înregistrat în Cipru! Parlamentul cipriot se afla în plină dezbatere a bugetului anual în moment producerii cutremurului, iar sesiunea a fost întreruptă. Deocamdată nu au fost raportate victime şi nici pagube materiale considerabile. Cutremurul s-a simţit şi în Liban, aflat la 264 de kilometri distanţă de Cipru.

Cutremur de 6,4 în Argentina

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 a fost resimţit luni în vestul şi centrul Argentinei, provocând panică în rândul populaţiei. Institutul naţional de prevenire seismică a menţionat că nu au fost semnalate victime sau pagube importante, informează AFP.

Seismul a avut loc luni, la ora locală 23:46 (marţi, 2:46 GMT), având epicentrul în localitatea Pocito din provincia San Juan, la aproximativ o mie de kilometri de capitala Buenos Aires, nu departe de graniţa cu Chile, a indicat Institutul American de Geofizică (USGS).

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 20 kilometri. În urma seismului, unele oraşe din provincia San Juan au rămas temporar fără curent electric.

De asemenea, vineri s-a produs un cutremur devastator în insula indoneziană Sulawezi, acesta având magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter. Cel puțin 42 de persoane au murit în urma puternicului seism. Echipele de salvare caută și în aceste momente prin ruinele mai multor clădiri prăbușite, printre care și un spital, în speranța că vor mai găsi supraviețuitori.

Cutremurul a declanșat panică în rândul locuitorilor din vestul insulei Sulawesi, care, în 2018, au avut parte de o adevărată tragedie, după ce un tsunami a devastat tot în calea sa.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: