Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur cu magnitudinea 3,3, în România, luni dimineața. În ce zonă a țării s-a produs seismul

Cutremur cu magnitudinea 3,3, în România, luni dimineața. În ce zonă a țării s-a produs seismul

GALERIE FOTO (3) Cutremur cu magnitudinea 3,3, în România, luni dimineața.

Cutremur cu magnitudinea 3,3, în România, luni dimineața. Un nou seism s-a produs luni dimineața, la o adâncime de 17 kilometri, în zona Moldovei, județul Galați. Potrivit INFP, cutremurul a avut o magnitudine de 3,3 pe scara Richter. De la începutul anului, în România au avut loc 16 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 și 4 pe scara Richter.

Cutremur cu magnitudinea 3,3, în România, luni dimineața. În ce zonă a țării s-a produs seismul

Cutremur cu magnitudinea 3,3, în România, luni dimineața. Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, un cutremur cu magnitudinea de 3,3 pe scara Richter s-a produs luni dimineața, la ora locală 2.51, în zona Moldovei, județul Galați. Seismul a avut loc la o adâncime de 17 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 45 km nord-vest de Galaţi, 60 km nord de Brăila, 106 km sud-est de Bacău, 155 km sud de Iaşi, 159 km nord-est de Ploieşti, 162 km est de Braşov, 164 km sud-vest de Chişinău, 191 km sud-vest de Tiraspol, 191 km nord-vest de Constanţa şi 193 km nord-est de Bucureşti. De la începutul anului 2021, pe teritoriul României, au avut loc 16 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 și 4 grade pe scara Richter. Cel mai puternic seism produs anul trecut, a avut magnitudinea de 5,2 pe scara Richter, având loc în județul Vrancea, la o adâncime de 121 kilometri.

Cutremur devastator în Indonezia

Vineri s-a produs un cutremur devastator în insula indoneziană Sulawezi, acesta având magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter. Cel puțin 42 de persoane au murit în urma puternicului seism. Echipele de salvare caută și în aceste momente prin ruinele mai multor clădiri prăbușite, printre care și un spital, în speranța că vor mai găsi supraviețuitori. Cutremurul a declanșat panică în rândul locuitorilor din vestul insulei Sulawesi, care, în 2018, au avut parte de o adevărată tragedie, după ce un tsunami a devastat tot în calea sa. „Nu ştim câţi alţii sunt dispăruţi”, a declarat Arianto, un responsabil din cadrul operaţiunilor de salvare din Mamuju. „Există încă oameni prinşi sub dărâmături”, a adăugat el.

Cel mai afectat oraș din regiune este Mamuju, o localitate cu circa 11.000 de locuitori, salvatorii au căutat peste 12 pacienți și angajați ai spitalului, dispăruți în urma cutremurului. „Spitalul este distrus. S-a prăbuşit„, a completat Arianto. Mai mult, un hotel s-a prăbușit pe jumătate, iar birourile guvernatorului local au fost grav avariate. Conform Institutului american de geofizică, seismul s-a produs vineri, la ora locală 2:18, iar epicentrul cutremurului a fost localizat la 36 kilometri sud de Mamuju, la o adâncime de 18 kilometri. În 2018, Indonezia a avut parte de o altă tragedie. Producerea unui cutremur cu magnitudinea 7,5 pe scara Richter a fost urmat de un tsunami care a lovit insula Sulawesi. Valurile seismice au avut aproape 3 metri înălțimeAtunci au murit peste 4.300 de oameni. Printre clădirile grav afectate se numără spitale, dar și o moschee impunătoare, hoteluri și centre comerciale. Indonezia se află pe „Cercul de Foc al Pacificului”, care este o zonă cu activitate seismică intensă.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: