Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur de 6,7 pe scara Richter direct în Papua Noua Guinee. Imaginile cu clădirile căzute sunt terifiante

Cutremur de 6,7 pe scara Richter direct în Papua Noua Guinee. Imaginile cu clădirile căzute sunt terifiante

GALERIE FOTO (4)

În primele ore ale dimineții, o undă seismică puternică cu magnitudinea de 6,9 a lovit nordul statului Papua Noua Guinee, provocând îngrijorare și discuții în rândul comunității internaționale. Institutul american de geofizică (USGS) a raportat că cutremurul s-a produs la ora locală 6:22 și a avut loc la o adâncime de 35 de kilometri.

Chiar dacă epicentrul s-a situat la 88 de kilometri de Wewak, un oraș cu aproximativ 25.000 de locuitori și capitala provinciei East Sepik din Papua Noua Guinee, acesta a fost resimțit și la aproximativ 150 de kilometri de granița cu Australia. Autoritățile au informat că, din fericire, nu a fost emisă nicio avertizare de tsunami în urma acestui cutremur, ceea ce a fost un element de alinare pentru locuitorii din zonele afectate.

Oricând ar putea apărea un alt cutremur

Frecvența cutremurelor în această regiune este destul de ridicată, dat fiind faptul că Papua Noua Guinee se află în inima „Cercului de foc al Pacificului”, o zonă cunoscută pentru activitatea seismică intensă. Deși nu au fost raportate victime sau pagube semnificative în urma acestui cutremur, este important să subliniem că riscul este mereu prezent în astfel de situații. În aprilie 2023, cel puțin 7 persoane au murit în urma unui cutremur din aceeași zonă, care a avut magnitudinea de 7.

Acest incident a dus la distrugerea a peste 180 de case și a cauzat alunecări de teren periculoase.  Situația se complică și mai mult prin faptul că majoritatea locuitorilor din Papua Noua Guinee trăiesc în zone greu accesibile, în condiții de teren accidentat și cu infrastructură precară. Astfel, eforturile de intervenție și salvare sunt adesea îngreunate, ceea ce subliniază importanța pregătirii și consolidării infrastructurii în aceste regiuni vulnerabile.

Cutremur periculos înregistrat lângă centrala nucleară

În contextul recent al activității seismice, este important să observăm și alte evenimente de acest tip care au avut loc în regiunea Asia-Pacific. Cu doar o săptămână înainte de cutremurul din Papua Noua Guinee, un alt seism cu magnitudinea de 5,8 a fost înregistrat lângă centrala nucleară Fukushima din Japonia. Acest incident a reamintit lumii întregi de vulnerabilitatea infrastructurii nucleare în fața dezastrelor naturale.

Deși nu au fost înregistrate pagube materiale sau victime în urma cutremurului din Japonia, acest eveniment a ridicat îngrijorări cu privire la securitatea continuă a centralei nucleare Fukushima, care a fost grav afectată în urma cutremurului și tsunamiului din 2011. În ciuda eforturilor de demontare și a măsurilor de siguranță luate, procesul de decontaminare și deconstrucție a centralei va dura mult timp și va necesita atenție constantă din partea comunității internaționale.

Într-o lume în care dezastrele naturale devin din ce în ce mai frecvente și mai intense, este esențial ca guvernele și organizațiile internaționale să-și intensifice eforturile în domeniul pregătirii și răspunsului la dezastre. Numai prin colaborare și investiții strategice în infrastructură și tehnologii de alertă timpurie putem minimiza impactul acestor evenimente și proteja viețile și bunurile oamenilor în întreaga lume.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: