Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în județul Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în județul Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul

GALERIE FOTO (2) Cutremur 2020 (1)

În noaptea de miercuri spre joi, a avut loc un cutremur în zona Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 3 pe scara Richter, la adâncimea de 127 km.

Cutremur în noaptea de miercuri spre joi

În ziua de 9 aprilie, la ora 02.50 a avut loc un cutremur de 3 grade pe scara Richter, în zona seismică Vrancea. Seismul s-a produs la adâncimea de 127 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 79km E de Brasov, 92km NE de Ploiesti, 102km S de Bacau, 113km V de Galati, 115km NV de Braila, 142km N de Bucuresti, 165km NE de Pitesti, 183km SV de Iasi, 193km E de Sibiu, 207km N de Ruse.

Anul acesta pe 31 ianuarie a avut loc cel mai puternic cutremur în județul Vrancea la o adâncime de 121 kilometri. Seismul a avut magnitudinea de 5,2 pe scara Richter și s-a resimțit și în Capitală.

De asemenea, pe 8 martie a avut loc un cutremur în zona Vrancea cu magnitudinea de 4,3 pe scara Richter, la adâncime ade 140 kilometri. Seismul s-a produs la ora 20.24.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 70km E de Brasov, 89km NE de Ploiesti, 103km S de Bacau, 122km V de Galati, 124km V de Braila, 141km N de Bucuresti, 158km NE de Pitesti, 184km E de Sibiu, 185km SV de Iasi, 206km N de Ruse, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Câteva reguli care trebuie respectate în caz de cutremur

Conform Departamentului pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență, locuințele trebuie părăsite cu grijă, fără a lua lucruri inutile. De asemenea, drumul spre ieșire trebuie să fie verificat cu atenție, pentru a se evita, expunerea la pericol.

Totodată, specialiștii susțin că trebuie prevenitp rănirea provocată de căderea tencuielilor, la ieșirea din clădire cu ajutorul unui scuan ori alt obiect protector. Dacă ieșirea este blocată, trebuie să se acționeze fără teamă, deblocarea acesteia.

Efectele unui seism depind de mai mulți factor, cum ar fi distanța de la epicentru și condițiile locale de teren.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: