Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în România, în a doua zi de Paște. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în România, în a doua zi de Paște. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în România, în a doua zi de Paște

Cutremur în România, în a doua zi de Paște. În urmă cu puțin timp s-a produs un cutremur în zona seismică Vrancea. Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la ora 01.47, având o magnitudine de 2,6 pe scara Richter.

Cutremur în România, în a doua zi de Paște. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur în România, în a doua zi de Paște. Potrivit Institutului Național de de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, un cutremur cu magnitudinea de 2,6 pe scara Richter s-a produs la adâncimea de 124 de kilometri, în a doua zi de Paște. Seismul a avut loc la ora 01.47, în apropierea următoarelor oraşe: 77km NE de Ploiesti, 81km E de Brasov, 109km V de Braila, 111km V de Galati, 120km S de Bacau, 125km N de Bucuresti, 155km NE de Pitesti, 189km N de Ruse, 195km E de Sibiu, 200km S de Iasi.

Ultimul cutremur s-a produs în Vinerea Mare, după cum anunța Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Potrivit datelor INFP, cutremurul, cu magnitudinea de 2,4 grade pe scara Richter s-a produs la ora 04.12 la o adâncimea de 119 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 53km E de Brașov, 89km N de Ploiești, 105km SV de Bacău, 141km V de Galați, 142km V de Brăila, 144km N de București, 148km NE de Pitești, 166km E de Sibiu, 189km SV de Iași, 209km N de Ruse.

Tot în luna aprilie a avut loc cel mai puternic cutremur din acest an. Seismul a avut loc pe 9 aprilie, fiind resimțit și în București, dar și în mai multe orașe din țară. Conform INFP, seismul s-a produs în zona Vrancea la ora 21.36 și a înregistrat 4,5 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc în 71km E de Brașov, 87km S de Bacău, 105km N de Ploiești, 129km V de Galați, 132km NV de Brăila, 159km N de București, 168km NE de Pitești, 170km SV de Iași, 181km E de Sibiu, 223km SV de Chișinău.

Când va avea loc cel mai puternic cutremur?

Cercetătorul Mircea Rădulian a declarat în urmă cu ceva timp că seismul cel mare de care se tem toți românii nu este o chestiune de „dacă”, ci e o chestiune de „când”. Specialistul a declarat că nu se poate spune exact o dată a producerii cutremurului, dar speră ca acesta să nu se întâmple prea curând. „Putem să ne așteptăm, dar e foarte greu de spus exact când se va produce acest cutremur și sperăm să nu fie prea devreme. Însă nu putem neglija acest lucru și cel mai bun lucru ar fi să fim pregătiți ca și cum s-ar putea produce oricând. Asta ar fi ideal, din punct de vedere al măsurilor pe care putem să le luăm, pentru a evita dezastre de genul cutremurelor”, a subliniat Mircea Radulian.

El a explicat că este o diferență mare între cutremurele de suprafață, cum a fost cel din Croația, produs în 2020, și cele de adâncime, cum sunt cele din Vrancea, care se produc la zeci de kilometri adâncime și la care efectele sunt mult mai mici în cazul unei magnitudini de 6,4.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: