Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în România! Cinci seisme în mai puțin de 24 de ore

Cutremur în România! Cinci seisme în mai puțin de 24 de ore

Cutremur în România! Cinci seisme în mai puțin de 24 de ore

Cinci seisme în mai puțin de 24 de ore. România a fost zdruncinată serios în ultimele 24 de ore. Un seism cu magnitudinea de 3.8 pe scara Richter a zdrunciat Buzăul. Acesta a fost cel de-al cincilea seism produs în această zonă în decurs de o zi.

Cutremur în România! Cinci seisme în mai puțin de 24 de ore

Potrivit Institutul National de Cercetare-dezvoltare pentru Fizica pamantului  un seism de 3.8 grade pe scara Richter a avut loc marți seara, în jurul orei 23.00 și s-a petrecut la o adâncime de 127 de kilometri. Cutremurul s-a simțit în Ploiești, Brașov și Bacău. In aceeași zi au avut loc două cutremure în Vrancea.

Efectele unui cutremur depind de mai mulţi factori

Efectele unui cutremur depind de mulți factori, cum ar fi distanța de la epicentru și condițiile locale de teren. În luna februarie a anului 1977 a luat fiinţă Centrul pentru Fizica Pământului , prin comasarea Departamentului de Seismologie din cadrul Institutului de Geologie şi Geofizică a României. Cu laboratorul de Geodinamică din cadrul Academiei Române. În urma Hotărârii de Guvern nr. 48 din 12.02.1994 , CFP a fost transformat în Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. Iar prin Hotărârea de Înfiintare nr. 1313 din 25.11.1996, acesta a devenit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Câteva reguli care trebuie respectate în caz de cutremur

Potrivit Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru situații de urgență, clădirile trebuie părăsite cu calm, fără a lua lucruri inutile. Drumul spre ieșire trebuie să fie verificat cu grijă, pentru a se evita, expunerea la pericol.

Trebuie prevenită rănirea provocată de căderea tencuielilor, la ieșirea din clădire cu ajutorul unui scaun ori alt obiect protector. În caz că ieșirea este blocată, trebuie să se acționeze fără panică fără deblocarea acestora. Dacă ușile nu pot fi deschise, se recomandă spargerea geamului, utilizând un scaun.

Citeste si:Unde va fi înmormântat Mihai Constantinescu

Loading...