Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în România! În ce zonă a țării s-a produs

Cutremur în România! În ce zonă a țării s-a produs

Cutremur in Romania

Un nou cutremur s-a produs la noi în țară. Seismul a avut loc sâmbătă după amiază la ora 12:00 în zona Vaslui și a înregistrat o magnitudine de 2,8 grade pe scara Richter.

Cutremur în țară

Un cutremur cu magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă la ora 12:00 în zona Vaslui. Cutremurul a avut loc la adâncimea de 5 kilometri și s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 46km NE de Bacau, 46km S de Iasi, 111km V de Chisinau, 153km N de Galati, 167km V de Tiraspol, 171km N de Braila, 188km NE de Brasov, 204km SE de Chernivtsi, 230km NE de Ploiesti, 253km V de Odessa, potrivit infp.ro

Patru cutremure într-o singură noapte

În urmă cu doar două nopți România a fost zguduită de 4 ori într-o singură noapte. Cel mai mare seism a înregistrat 4,2 grade pe Richter, la 8 kilometri adâncime. Seismul a fost înregistrat în apropierea orașelor: 43km S de Iasi, 46km NE de Bacau, 111km V de Chisinau, 156km N de Galati, 167km V de Tiraspol, 174km N de Braila, 189km NE de Brasov, 201km SE de Chernivtsi, 232km NE de Ploiesti, 255km V de Odessa. Celelalte trei cutremure au înregistrat magnitudini mici de 2,9 grade, 2,6 grade și 2,1!

Când va fi lovită România de un cutremur semnificativ

36 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 și 4,2 pe scara Richter, au fost în ultima perioadă la noi în țară, potrivit  specialiștilor INFP. Seismologul Gheorghe Mărmureanu precizează cât de periculoase sunt astfel de cutremure cu magnitudini mici. Mulți ne temem de un cutremur asemeni celui din 77, care a fost o tragedie pentru România.

Aceste cutremure de suprafață, din zona Vrancea, din care face parte și județul Vaslui, nu sunt periculoase. Oricum am mai declarat că nu ne putem aștepta la un cutremur mare în România până în 2040. Vor fi multe cutremure din acestea mici, am mai avut acum câteva săptămâni și o să mai avem. Nu au nici o relevanță, deaorece cutremurele vrâncene sunt periculoase când au 7- 8 grade pe scara Richter.

În România sunt cutremure mici foarte multe, care pleacă din Vrancea, începând de la Botoșani și până la Turnu Severin, deci nu înseamnă că este vreun cutremur din vreo zonă separată ca Vaslui, tot din zona Vrancea vine. Așa că vasluienii pot sta liniștiți, că nu este nimic grav”, a spus seismologul Gheorghe Mărmureanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: