Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur în România. Seismul a avut magnitudinea de 4,1 grade Richter

Cutremur în România. Seismul a avut magnitudinea de 4,1 grade Richter

Cutremur în România

Cutremur în România. În urmă cu puțin timp a avut loc un cutremur în zona seismică Vrancea. Conform INFP, seismul a avut magnitudinea de 4,1 pe scara Richter, la o adâncime de 135 km.

Cutremur în România. Seismul a avut magnitudinea de 4,1 grade Richter

Cutremur în România. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, marți, la ora 14.20, a avut loc un cutremur în zona seismică Vrancea, Buzău. Seismul a avut magnitudinea de 4,1 pe scara Richter, la adâncimea de 135 km. Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor: 62km E de Brașov, 74km NE de Ploiești, 118kM S de Bacău, 127km N de București, 128km V de Brăila, 130km V de Galați, 143km NE de Pitești, 176km E de Sibiu, 192km N de Ruse, 201km SV de Iași.

Luni, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 3,2 pe scara Richter. Potrivit INFP, seismul s-a produs în zona seismică Vrancea, fiind un seism de adâncime care a fost simțit în special în orașele aflate în apropierea zonei. Seismul s-a produs la o adâncime de 148 kilometri, dar nu a produs pagube. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 67km E de Brasov, 87km NE de Ploiesti, 105km S de Bacau, 126km V de Galati, 127km V de Braila, 141km N de Bucuresti, 155km NE de Pitesti, 180km E de Sibiu, 187km SV de Iasi, 205km N de Ruse.

Ce trebuie să faci în cazul unui cutremur

În timpul unui cutremur puternic oamenii se panichează și nu știu cum să reacționeze în fața unui astfel de eveniment. Potrivit specialiștilor, sunt câteva situații de prevenire în cazul unui seism puternic.

  • Identificați mobilierul și obiectele grele care atârnă peste mese, paturi, locuri circulante, etc și asigurați-le, astfel încât să nu va pună viața în pericol în caz de oscilații sau cădere.
  • Asigurați piesele de mobilier grele, înalte, de un perete sau grindă solidă.
  • Amplasați toate aparatele grele pe roțile astfel încât să nu fie în vecinătatea ieșirilor din încăperi sau coridoare, spre a nu le bloca prin deplasări, la seisme.
  • Verificați periodic tavanele, podul, acoperișul, balcoanele, terasă etc, astfel încât la seisme să nu cadă cărămizi, placaje, tencuieli, ornamente, țigle, etc.
  • Este recomandabil să aveți în spațiile comune extinctoare, amplasate în locuri cunoscute și accesibile, și să știți cum să le utilizați, conform normelor PSI.

În cazul unui cutremur puternic în România, specialiștii le recomandă oamenilor să nu intre în panică, să-i liniștească pe ceilalți, să protejeze copiii, bătrânii și femeile. În cazul în care aceștia se află afară, sfatul specialiștilor este să rămână departe de clădiri, coșuri, parapete, geamuri, pentru că acestea se pot prăbuși oricând. În cazul în care vă aflați în interiorul unei clădiri, stați departe de ferestre și apropiați-vă mai mult de centrul clădirii.

Cel mai important, în cazul unui cutremur puternic, nu încercați să fugiți spre ușă, să alergați pe scări, să nu utilizați liftul și evitați aglomerația. Dacă vă aflați în mașină, opriți-vă cât mai repede într-un loc deschis, evitând clădirile prea apropiate de stradă, dincolo de poduri, pasaje și rămâneți înăuntru. De asemenea, verificați preliminar starea instalațiilor electrice, de gaz, apă, canal, verificați vizual și starea construcției în interior.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: