Redactia.ro
Home » Știri » Un nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut

Un nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut

Cutremur

A fost cutremur în România, luni seară! Cutremurul s-a produs în zona în  zona seismică Vrancea-Buzău, la ora 21:27. A avut o magnitudine de 3,2 pe scara Richter.

Un nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut

Zona seismică Vrancea-Buzău a fost afectată de un nou cutremur. S-a întâmplat, luni seară, la ora 21:27, seismul având magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter și adâncimea de 148 km, transmite INFP.

De asemenea, cutremurul s-a produs și în apropierea altor zone ale epicentrului din zona seismică Vrancea și nu a produs nicio pagubă: Brașov, Ploiești, Bacău, Galați şi București.

De ce se produc noaptea multe dintre cutremure

Mulți dintre noi am sesizat cum multe dintre cutremure se produc noaptea. Specialiștii în seismologie nu au găsit o explicație, în prezent, cu privire la acest fenomen. Încă se fac analize amănunțite.

 ”Nu cunoaştem în prezent un mecanism care să favorizeze declanşarea cutremurelor în timpul nopţii. Sunt necesare în continuare cercetări avansate pentru aprofundarea problemei efectelor de declanşare a ruperii la cutremure. Ceea ce putem afirma acum este faptul că înainte de declanşarea unui cutremur mare, sistemul seismogenic este într-o stare critică şi că în această stare el poate fi foarte sensibil la factori perturbatori secundari. Din acest punct de vedere, nu excludem în principiu posibilitatea ca variaţii diurne de forţe de atracţie din partea soarelui/lunii sau de câmp magnetic sau alte perturbaţii de natură încă necunoscută să constituie factori declanşatori pentru cutremure. Dar avem în vedere totodată faptul că fluctuaţiile zi/noapte observate în activitatea seismică pot fi simple fluctuaţii statistice (în ipoteza că ora/momentul declanşării seismelor este întâmplător pe durata zilei sau pe durata nopţii)”, ne-a precizat în exclusivitate Mircea Radulian.

Totodată, seismolgul a oferit o explicație și a motivului din cauza căruia se produc seismele. ”Cercetătorii au supus analizei diverse fenomene considerate ca având potenţial de declanşare a cutremurelor: variaţiile câmpului termic, regimul precipitaţiilor, mareele terestre, variaţiile câmpului magnetic, exploziile solare, etc. După părerea mea, aceste studii nu oferă în momentul de faţă argumente convingătoare în favoarea ipotezei unei interacţiuni reale cu fenomenul de producere a cutremurelor şi, din acest punct de vedere, suntem încă într-o fază a întrebărilor fără răspuns (…)”, ne-a m,ai detaliat cercetătorul român, Mircea Radulian.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: