Redactia.ro
Home » Știri » Cutremur produs în Vrancea. Ce magnitudinea a avut seismul

Cutremur produs în Vrancea. Ce magnitudinea a avut seismul

Cutremur produs în Vrancea. Ce magnitudinea a avut seismul

Cutremur produs în Vrancea. Un cutremur cu magnitudinea de 3.1 grade pe scara Richter a avut loc luni în județul Vrancea.

Cutremur produs în Vrancea. Ce magnitudinea a avut seismul

Potrivit Insititutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, luni dimineață a avut loc un cutremur în Județul Vrancea. Seismul s-a produs la ora 6.40, la o adâncime de 110 de kilometri și a avut magnitudinea de 3.1 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs la 90 de kilometri de Brașov, 98 de kilometri de Bacău, 100 de kilometri de Ploiești și 103 kilometri de Galați. Cel mai mare cutremur a fost înregistrat în acest an, având o magnitudine de 4.5 pe scara Richter, și s-a produs în 3 septembrie, în zona seismică Vrancea.

Efectele unui cutremur depind de mai mulţi factori

Efectele unui cutremur depind de mulți factori, cum ar fi distanța de la epicentru și condițiile locale de teren. În luna februarie a anului 1977 a luat fiinţă Centrul pentru Fizica Pământului , prin comasarea Departamentului de Seismologie din cadrul Institutului de Geologie şi Geofizică a României. Cu laboratorul de Geodinamică din cadrul Academiei Române. În urma Hotărârii de Guvern nr. 48 din 12.02.1994 , CFP a fost transformat în Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. Iar prin Hotărârea de Înfiintare nr. 1313 din 25.11.1996, acesta a devenit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Câteva reguli care trebuie respectate în caz de cutremur

Potrivit Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul pentru situații de urgență, clădirile trebuie părăsite cu calm, fără a lua lucruri inutile. Drumul spre ieșire trebuie să fie verificat cu grijă, pentru a se evita, expunerea la pericol.

Trebuie prevenită rănirea provocată de căderea tencuielilor, la ieșirea din clădire cu ajutorul unui scaun ori alt obiect protector. În caz că ieșirea este blocată, trebuie să se acționeze fără panică fără deblocarea acestora. Dacă ușile nu pot fi deschise, se recomandă spargerea geamului, utilizând un scaun.

Citeste si:Bărbatul acuzat de pedofilie din Călărași, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Loading...