Redactia.ro
Home » Sport » Dan Petrescu, fostul arbitru internațional a murit!

Dan Petrescu, fostul arbitru internațional a murit!

Dan Petrescu a murit, arbitru, FRF

Dan Petrescu, fostul arbitru internațional a murit astăzi, la vârsta de 75 de ani. Avea o tumoare la creier care nu a putut fi operată.

Dan Petrescu a fost unul dintre cei mai cunoscuți oameni din fotbalul românesc. Între anii 1994 – 2001 a ocupat funcția de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, dar și de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. A fost și membru în Comisia UEFA de Arbitri. În cariera sa, cel poreclit „Fibra” a arbitrat 12 sezoane în prima ligă. A condus 180 de meciuri în Divizia A și peste 40 de partide internaționale. El a fost considerat unul dintre cei mai buni arbitri din anii 80. A condus de la centru 5 meciuri Steaua-Dinamo înainte de 1989, inclusiv celebrul meci în care Dinamo a umilit Steaua în Ghencea, scor 3-0.

“Federaţia Română de Fotbal regretă dispariţia lui Dan Petrescu, fost mare arbitru român şi fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Dan Petrescu a decedat la vârsta de 75 de ani. Federaţia Română de Fotbal transmite condoleanţe familiei îndurerate”, se arată pe site-ul frf.ro.

Dan Petrescu va fi înmormântat miercuri

Fostul arbitru aflase că are o tumoare la creier. Deși a fost internat, medicii nu au putut să-l salveze, iar starea sa s-a agravat în ultima perioadă.

„Acum două săptămâni, a venit la mine acasă la un grătar. Am băut și un pahar de vin, iar seară, când a plecat, m-a întrebat: «Dar pe mine cine m-a adus aici?». Prima oară am crezut că e vreo glumă, dar am decis să-l ducem să facă un RMN. Și când au venit rezultatele… Tumoare cerebrală! Din păcate, era într-o stare neoperabilă. Dumnezeu să-l ierte! A fost un arbitru internațional și un conducător foarte bun”, a declarat pentru GSP.RO Florin Chivulete.

Înmormântarea va avea loc miercuri. Corpul neînsuflețit va fi depus la Capela Cimitirului Izvorul Nou – Dristor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: