Redactia.ro
Home » Sport » David Popovici, la un pas de a doborî un nou record

David Popovici, la un pas de a doborî un nou record

David Popovici (17 ani) a devenit campion european la proba de 200 de metri liber, după ce a cucerit, tot la Roma, și medalia de aur la proba de 100 de metri liber. Sportivul a fost la un pas de a doborî recordul și de această dată, însă poate că acesta va fi un obiectiv de atins pe viitor.

Popovici a încheiat cursa cu un timp de 1:42,97, și a fost la doar 98 de sutimi distanță de doborârea recordului mondial (performanță pe care a reușit-o la 100 de metri liber). În prezent, recordul mondial la 200 de metri este deținut de germanul Paul Biedermann, cu un timp de 1:42,00.

Înotătorul a plecat de pe culoarul al patrulea și a căpătat imediat un avans important față de elvețianul Antonio Djakovic, principalul contracandidat la medalia de aur.

David Popovici a încheiat cursa cu timpul de 1.42,97, cu peste două secunde în fața ocupantului poziției secunde, a cucerit medalia de aur și a stabilit un nou record mondial la juniori.

Popovici a scris istorie la Roma

Imediat după cursă, LEN a însemnat performanța românului cu o declarație care subliniază respectul care i se acordă dublului medaliat cu aur de la Foro Italico.

„Ce cursă de la David Popovici! A cucerit o nouă medalie de aur și a stabilit un nou record al competiției. Roma își va aminti mereu de impactul pe care l-a produs David Popovici asupra acestui campionat”, au scris pe rețelele sociale cei de la Federația Europeană de Natație (LEN).

La Roma, medalia de argint la 200 m liber i-a revenit elveţianului Antonio Djakovic, în 1:45,60, iar bronzul a fost adjudecat de austriacul Felix Auboeck, cu timpul de 1:45,89.
Sportivul și-a îndeplinit visul după un an: „Clubul celor cu 1.42 e prea restrâns. Poate mă voi alătura curând”, scria David Popovici, pe Instagram, în urmă cu un an.

Ce timpi intermediari a înregistrat David Popovici în finala de la 200 m liber

50 m: 24,10 (loc 1)
100 m: 50,35 (loc 1)
150 m: 1:16,96 (loc 1)
200 m: 1:42,97 (loc 1) – Record mondial de juniori, record al competiției, record european

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: